Muškarac umro nakon što je pojeo preljuto jelo koje mu je spalilo grlo

Foto: 123RF (Na fotografiji nisu osobe iz teksta) (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

MUŠKARAC iz Velike Britanije umro je nakon što je pojeo panirani komad ribe koji mu je spalio grlo i uzrokovao asfiksiju, piše The Bolton News. Ozljede koje je na grlu zadobio Darren Hickey, mrtvozornik je opisao iznimno rijetkima i usporedio ih s onima koje je viđao kod ljudi koji su poginuli u požaru.

Ovoga tjedna objavljeno je izvješće koje je otkrilo uzrok smrti 51-godišnjaka koji je umro 5. travnja.

Hickey je radio kao organizator vjenčanja i dan smrti pripremao je slavlje na imanju sjeverno od Londona. Jedan od kuhara zamolio ga je da kuša ljuti specijaliteti koji je pripremio.

“Pojeo je komad jako začinjene ribe i rekao: ‘Grlo mi gori’. Požalio se na bol, otežano je gutao, a onda mu je postajalo sve teže disati zbog oticanja”, izjavio je patolog dr. Patrick Waugh.

Poslijepodne, 4. travnja, otišao je na hitnu pomoć gdje su mu dali paracetamol i poslali ga doma. Waugh kaže da nitko od osoblja nije bio svjestan što se događa jer su ozljede od ljute hrane iznimno rijetke.

Kasnije toga dana, Hickeyjeva partnerica je čula da kašlje i guši se pa pozvala hitnu pomoć. Liječnici su stigli i prevezli ga u bolnicu gdje je nekoliko sati kasnije, ujutro 5. travnja i umro.

“Ovakav scenarij viđali smo kod osoba koje su sudjelovale u požarima ili industrijskim nesrećama koje je uzrokovala vruća para”, dodao je dr. Waugh.

Ovo nije prvi slučaj smrti uzrokovane jako začinjenom hranom. Godine 2016. dvogodišnja Indijka je umrla nakon što je slučajno pojela komad ljute papričice. Međutim, smrt nisu uzrokovale opekline, već napadaji povraćanja. Liječnici su tada ustanovili da je djevojčica povraćala zbog ljute papričice te da je dio tekućine ušao u njena pluća. Prevezena je u bolnicu i umrla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.