Još jednom potvrđeno: Ovo je najvažnije pravilo za vitku liniju

Foto: 123RF

I ONO nije toliko rigorozno pa ćete ga se moći držati.

Bez obzira na to želite li smršavjeti ili samo održati što vitkiju liniju, vjerujemo kako će vas zanimati kako je još jedno istraživanje potvrdilo prednosti poznatog pravila 80/20.

Vjerujemo kako ste dosad itekako čuli za njega, no ako niste, radi se o pravilu prema kojem 80 posto vremena jedete zdravo, dok si u ovih 20 posto dopustite da jedete i nezdrave namirnice, tek toliko da biste ostali na pravom putu.

Tako stručnjaci ovo pravilo nipošto ne smatraju dijetom, nego životnom promjenom koja nam osigurava mršavljenje i vitku liniju. Ono tako nije rigorozno kao dijeta, nego ljude uči balansu i umjerenosti, a baš zato što ne brani sve i svašta, ljudi ga se često mnogo više drže.

Kada prakticirate pravilo 80/20, ono vam dopušta da i dalje budete društveni pa odete s prijateljima na večeru ili popijete nešto alkoholno, kao i da uzmete onaj zadnji kolač na blagdanskom tulumu bez ikakve grižnje savjesti, jer je to dopušteno.

"Ne možete jesti 100 posto vremena zdravo, ali možete 80", otkrila je celebrity trenerica Yumi Lee za PopSugar koja među klijenticama ima i glumicu Jessicu Albu. Ona savjetuje više malih i zdravih obroka tijekom dana za još uspješnije pridržavanje ovog plana.

Isto pravilo primjenjuje i manekenka Miranda Kerr koja je otkrila kako smatra da je umjerenost ključna kada je u pitanju hrana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.