J.Lo i njen zaručnik otkrili novi fitness trend kojim brže sagorijevaju masti

Foto: Instagram

NAJFIT holivudski par Jennifer Lopez i Alex Rodriguez ne prestaju osmišljavati nove fitness trendove. Rodriguez je na svom Instagramu objavio video u kojem eksperimentiraju s nečim novim: posnim kardio treningom.

"Još jedan prekrasan dan u New Yorku, idemo napraviti malo posnog kardija", rekao je pa prošao pokraj J.Lo koja je upravo krenula džogirati.

"To znači kardio prije doručka", dodala je.

Riječ je o novom konceptu kojim tijelo crpi energiju iz masti. Kada niste praznog želuca, izvor energije je glukoza, a što kod posnog kardio treninga nije slučaj.

Jedno istraživanje je pokazalo da kardio vježbama u stanju gladovanja tijelo sagorijeva 20 posto više masti, ali novi pokazatelji tvrde da to neće rezultirati boljim rezultatima ako vam je želja dugoročno mršavljenje.

Posni kardio trening sam po sebi nije loš, kažu stručnjaci, ali napominju da se mora izvoditi niskim do umjerenim intenzitetom i ne dulje od 30 do 60 minuta.

"U pravilu, što je lakša vježba, to ćete više masti sagorjeti jer kod visoko intenzivnih vježbi tijelo ne može koristiti zalihe masti toliko brzo", pojasnila je za Women's Health savjetnica za mršavljenje Kristin Speaker.

Također, valja imati na umu da post nije preporučljiv prije napornih treninga jer tijelo može početi koristiti proteine kao izvor energije, a oni su potrebni za izgradnju mišića i oporavak, navodi American Council of Exercise.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.