Jednostavni savjeti kako kampiranje pretvoriti u romantičan bijeg za dvoje

Foto: Promo

U moru različitih prijedloga gdje i kako provesti odmor s najdražom osobom, kampiranje vam vjerojatno neće zvučati kao najromantičniji izbor. No, uz kvalitetnu opremu i dobru pripremu, spavanje u šatoru pod zvjezdanim nebom prije će vas zbližiti nego skupa večera uz svijeće. Evo i kako!

Zamislite na trenutak da ste kilometrima udaljeni od grada, okruženi prirodom u potpunoj samoći, bez stresa i svakodnevnih briga, bez vremenskih rokova i pritisaka… Umjesto tipkanja poruka i prometnih gužvi, vi i vaša srodna duša budite se uz cvrkut ptica, a jutarnju kavu ispijate opijeni prvim zrakama sunca. Zvuči savršeno, zar ne? Ali nije i nemoguće!

Romantičan bijeg od svakodnevnog života pomoći će vam da se još više povežete s voljenom osobom, no za boravak u prirodi se morate dobro pripremiti. Za formulu čarobnog izleta na otvorenom dovoljne su dvije vrijednosti – društvo s kojim putujete te volja s kojom ćete taj izlet isplanirati. Naravno, na vremenske prilike nitko ne može utjecati, ali zato može na druge vrlo bitne detalje kojima ćete izbjeći da se efekt „vau, ovo je predivno!“ pretvori u neugodan „jao, koja katastrofa!“.

Savršena lokacija

Kada se u ovo doba godine spomene kampiranje, svima na pamet padnu odlasci na jadransku obalu. Boravak u šatoru u blizini mora može biti zabavan, ali je daleko od romantičnog jer ste okruženi desecima drugih turista-kampera kojima je prioritet brčkanje u moru. S obzirom na to da vam je potrebna intima, razmislite o jednoj od divnih lokacija u unutrašnjosti Hrvatske.

Ako vaš partner voli boraviti u blizini rijeke i jezera, potražite mjesto uz obalu jedne od mnogih divnih tekućica ili u parku prirode. Šator možete podići i u podnožju ličkih i slavonskih planina, uz pitoreskna mjesta koja skrivaju netaknutu ljepotu prirode. Birajte lokaciju koju lako možete razgledati pješice ili biciklom. Avanturisti se rado mogu okušati u plivanju jezerom, pecanju te uspinjanju do vidikovca s kojeg puca pogled koji oduzima dah. Dobro istražite mjesto na kojem planirate provesti zajedničko vrijeme, na kojem ćete stvoriti nevjerojatne uspomene koje nikada nećete zaboraviti.

Šator pretvorite u svoju privatnu oazu

Znate li zapaliti vatru, ali da pritom ne uzrokujete požar? Koliko ste vješti s podizanjem šatora? Jeste li ikada spavali u divljini? Nitko ne želi dovesti sebe i partnera u neugodnu situaciju tijekom boravka u prirodi, stoga je dobra priprema prije odlaska na romantičan izlet u dvoje i više nego poželjna. Šator, vreća za spavanje, prijenosni plinski štednjak, hrana i piće su pet osnovnih stvari za kampiranje, ali ne i za idiličan odmor za dvoje u prirodi!

Najjednostavniji trik za postizanje romantike je da malčice preuredite šator. To maleno sklonište od šuškavog materijala bit će vaš dom na nekoliko dana, stoga osigurajte intimniju atmosferu jednom većom vrećom za spavanje i nekoliko mekanih jastuka. Zaspat ćete i buditi se zagrljeni i sretni čak i ako nabavite madrac na napuhavanje i veliku toplu deku koja će vas grijati tijekom hladnijih noći. Ne zaboravite i na nekoliko lampica na solarni pogon, a koje i najjednostavniji šator u trenu pretvore u osobnu, opuštajuću oazu mira i sreće.

Neka se na popisu stvari koje biste mogli ponijeti sa sobom nađu i prijenosni frižider za hranu i piće, prijenosni zvučnik s kojeg ćete puštati omiljenu glazbu, set za prvu pomoć, krema za sunčanje te sprej protiv komaraca i ostalih insekata.

Zona bez interneta

Tijekom cijelog čarobnog odmora s voljenom osobom pokušajte se suzdržati od provjeravanja statusa prijatelja na društvenim mrežama. To bi mogla biti najteža odluka koju ćete morati donijeti, ali ujedno i najpametnija. Svrha romantičnog izleta je da u se potpunosti posvetite jedno drugome, da se još bolje upoznate i ojačate svoju vezu, što se nikako neće dogoditi ako ćete svako malo „visiti“ na internetu.

Stoga isključite mobitele ili barem odgodite hitne pozive i poruke na neko vrijeme, i uživajte u zajedničkom vremenu. Iznenadite voljenu osobu piknikom ili jednostavnom večerom koju ste sami pripremili na vatri. Počastite se bocom omiljenog vina bez objavljivanja fotografija na Facebooku. Zaplešite ispred šatora uz zalazak sunca, zaigrajte omiljenu društvenu igru ili pogledajte dobar film na prijenosnom računalu. Ima li išta romantičnije od spavanja pod zvjezdanim nebom u zagrljaju voljene osobe ili doručka u prirodi s predivnim pogledom?

Neka putovanje bude iznenađenje

Priznali to javno ili ne, ljudi uistinu vole kada ih se iznenadi lijepom gestom. I zato pokušajte zadržati, ako ne cijeli itinerer odmora, onda barem jedan njegov dio u tajnosti. To što ste cijeli zajednički odmor isplanirali sami izmamit će onaj najiskreniji osmijeh na licu voljene osobe. Nema boljeg dokaza koliko vam je stalo do partnera i koliko cijenite svaki zajednički trenutak proveden zajedno.

U ovo moderno, užurbano doba sve se teže pronalaze sati, a kamoli cijeli dani rezervirani samo za sebe i voljenu osobu. Uštedite na vremenu kod pripreme odmora i posjetite Hervis web shop ili najbližu trgovinu u kojoj ćete pronaći veliki izbor šatora i ostale potrebne opremu za romantičan bijeg u prirodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.