Imala je 170 kilograma i bila ovisna o heroinu. Danas je fitness savjetnica

Foto: Instagram

MICHELLE BAKAL još u djetinjstvu su maltretirali zbog tjelesne težine. U dobi od 16 godina počela je eksperimentirati s alkoholom i heroinom. Prejedala se i vrlo brzo došla do 170 kilograma.

S 21 godinom odlučila je preokrenuti svoj život. Kako se riješila ovisnosti o opijatima tako su, zahvaljujući čvrstoj volji, otišli i nakupljeni kilogrami.

"Shvatila sam da sam cijeli život utjehu tražila u hrani. Prvi korak bio je pronaći kliniku, potražiti pomoć i priznati da imam poremećaj zbog kojeg se prejedam. Htjela sam smršavjeti radi sebe, ne radi drugih", ispričala je za Metro.

Najveći problem predstavljao joj je višak kože. Nakon što je smršavjela, nije mogla sakriti čak pet kilograma kože koja je visila s nje. Zbog toga se ovog mjeseca podvrgnula operaciji kojom je uklonjen višak kože s njenog trbuha, prsa i ruku. 

Danas radi kao savjetnica za fitness i detalje iz svog života dijeli na društvenim mrežama.

"Razumijem koju vrstu proteina, masti i ugljikohidrata trebam unositi u tijelo. Postala sam aktivnija, idem u teretanu pet puta tjedno i bavim se bodybuildingom. Sa suprugom planinarim i kampiram. To su stvari koje nisam mogla raditi sa 170 kilograma jer mi je pokretljivost bila ravna nuli", dodala je.

Liječnici su joj savjetovali da osam mjeseci prije operacije održava željenu težinu.

"Htjela sam to napraviti prije nego što se odlučim imati djecu", kaže ova 26-godišnjakinja koja danas ima 88 kilograma.

Iako fazu ovisnosti o alkoholu i drogi smatra lošom, da je nije bilo, tvrdi, možda nikad ne bi otkrila svoju strast za fitness.

"Motivirao me gubitak kilograma i danas radim s drugima koji ne znaju odakle krenuti. Uvijek postoji izlaz. Prije samo pet godina imala sam 170 kilograma i bila ovisna o heroinu, a danas sam druga osoba", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.