5 fotografija koje pokazuju da se od teških utega ne mogu baš tako dobiti ogromni mišići

Foto: Instagram 

POSTOJI tih nekoliko mitova koji se u fitness svijetu pokušavaju razbiti već godinama, ako ne i desetljećima, ali pitate li amatere - oni će i dalje njima slijepo vjerovati. 

Jedan takav apsolutni krivi mit (uz onaj da će vam izbjegavanje večere ili doručka donijeti manjak kilograma), jest i onaj da ćete dizanjem teških utega dobiti ogromne mišiće. Da je tako, svijet bi doslovno bio krcat body builderima, a oni sami bili bi presretni jer bi po tome u samo nekoliko tjedana narasli kao Hulk. No to tako zaista ne ide, i zato se, jednom zauvijek, zaista, oslobodite tog mita - latite se tih utega i naporno radite da dođete do svog cilja. Jer on neće doći preko noći. 

A da se tog mita kao pijani plota drže mnogi svjedoče upravo profesionalni treneri koji više zaista ne mogu vjerovati da ta fama i dalje "hara svijetom". 

>>>Koje vježbe s utezima trebaju raditi baš žene?<<<

I to je taj trenutak kada mi moramo izgubiti toliko vremena i energije da ženama (pogotovo) objasne zašto je dobro raditi vježbe s opterećenjima i zašto će im baš utezi pomoći u ostvarenju ciljeva i zašto im isti ti utezi neće, a posebno ne u kratkom roku, donijeti muškobanjasti izgled. 

Zapravo, poanta je u tome da će vam dizanje težih utega u manjem broju ponavljanja pomoći spaliti više kalorija nego vježbe s laganim bučicama (i bez njih) u puno većem broju ponavljanja. 

Nije li to zapravo najbolji dokaz da je upravo vježbanje s većim opterećenjem stvarno najbolji i najbrži put do dobre linije i snažnog tijela. Jer tek nakon toga može početi proces aktivnijeg rasta mišića. 

Ali čak ni to nije jedino što je važno kada pričamo o dizanju stvarno težih utega. Naime, ako radite s utezima (opterećenjima) za koje vam ne treba da u samo jedno ponavljanju uložite svu svoju snagu, tada će vam prilikom vježbanja raditi zapravo samo oni mišići koje ćete morati upregnuti. No, ako pojačate njihovu težinu vaše će se cijelo tijelo morati upregnuti da biste ih dizali, a to znači da će vam samo za jednu vježbu (mrtvo dizanje primjerice) trebati raditi puno više mišićnih skupina. I ne samo to! S više uloženog truda bolje će raditi i vaše srce, vaši će zglobovi imati od toga veliku prednost, a svakako će i vaš mozak tada bolje profitirati. 

A ako čak ni nakon svega ovoga i dalje zazirete od ideje da se konačno uhvatite tih teških utega i girji, prilažemo vam i fotografije žena koje se svojski trude, već dulje vrijeme, dizati teško, a da i dalje nisu postale body builderice. 
 

 

  

  

  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.