Nova hrvatska igra je hit, jedna je od najboljih ove godine

Screenshot: YouTube

THE TALOS PRINCIPLE 2 nastavak je popularne hrvatske igre iz 2014. godine. Prvi dio bio je odlično prihvaćen i smatrao se jednom od najboljih igara godine. Čini se kako ga drugi dio prati u stopu. Nastavak je izašao 2. studenog, prije samo jednog dana.

Riječ je o serijalu koji svojim zagonetkama potiče na razmišljanje. Prvi dio fokusirao se na razmišljanje o vjeri i smislu života, dok drugi proširuje već viđene aspekte originala. U pozadini stoje filozofska pitanja koja igrača vode kroz cijelu igru. Obje igre napravio je hrvatski studio Croteam, poznat i po serijalu Serious Sam, pod izdavačkom palicom Devolver Digitala.

Kritičari su oduševljeni, smatraju ju jednom od najboljih igara svih vremena

Na stranici OpenCritic prosjek ocjena svih recenzenata je odličnih 87%. Kritičari hvale igrinu ambicioznost, priču i same zagonetke.

"Ne samo da je ovo sjajan nastavak nego je promišljena i ljudska narativna avantura umotana u zadovoljavajuću i prekrasnu igru zagonetki", tvrdi PC Gamer.

"The Talos Principle 2 je remek-djelo među igrama sa zagonetkama koje točno zna što jest i može se pohvaliti majstorskom krivuljom učenja koja će vas natjerati da se igri stalno vraćate. Sve u svemu, The Talos Principle 2 je jedna od najboljih igara sa zagonetkama svih vremena", piše GamesRadar+.

"The Talos Principle 2 je ambiciozan nastavak koji hrabro istražuje nedvosmisleno područje svoje filozofske robotske zagonetnosti", zaključuje Eurogamer.

Igrači je obožavaju, tvrde da je remek-djelo

Ništa manje ne misle ni igrači, čemu u prilog ide i ocjena na Steamu. Ondje drugi dio igre ovog serijala hrvatskog studija ima 95% pozitivnih kritika.

"Ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko sam uživao u ovoj igri. Doista se ističe kao jedno od najugodnijih iskustava koja sam imao", napisao je jedan igrač.

"Još uvijek mi je sve misterija. Kako je tim koji je izdao krvavu pucačinu s blesavim vrstama gluposti zabave uspio stvoriti nešto tako duboko i dirljivo kao što je Talos Principle? Ovo je remek-djelo, a ne igra", smatra drugi.

"Ova igra je apsolutno nevjerojatna. Kakav veliki korak unaprijed u odnosu na prvi dio, i to načinima koji su veoma impresivni i iznenađujući. Ako ste na bilo koji način bili obožavatelji originala, ovaj morate zaigrati", komentira treći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.