Na Disney+ dolazi adaptacija jednog od najpopularnijih fantastičnih serijala

Screenshot: Youtube/Disney

STREAMING platforma Disney+ je objavila prvi teaser za nadolazeću seriju Percy Jackson i bogovi Olimpa, igranu adaptaciju istoimenog serijala za mlade koji je napisao Rick Riordan. Riordanovi romani o Percyju Jacksonu su prodani u više od 180 milijuna primjeraka diljem svijeta, što ih čini jednim od najprodavanijih književnih serijala svih vremena.

Disneyjeva serija prati 12-godišnjeg dječaka Percyja Jacksona, poluboga i Posejdonova sina, koji živi u New Yorku i pokušava naučiti kako kontrolirati svoje novostečene božanske moći, sve dok ga vrhovni bog Zeus ne optuži za krađu njegove munje. Kako bi vratio red na Olimpu, Percy udružuje snage s prijateljima Annabeth i Groverom i upušta se u avanturu života. 

 

Glavne uloge u seriji igraju Walker Scobell, Leah Sava Jeffries i Aryan Simhadri, a osim njih stalnu postavu čine Virginia Kull, Glynn Turman, Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Timm Sharp, Timm Sharp, Dior Goodjohn. Charlie Bushnell i Adam Copeland. 

Na adaptaciji su radili Jonathan E. Steinberg i Dan Shotz, poznati po seriji Jericho, a velik kreativni utjecaj je imao i sam Rick Riordan. Produkciju su predvodile kompanije Disney Branded Television, 20th Television i Gotham Group. 

Serija Percy Jackson i bogovi Olimpa će biti premijerno prikazana 20. prosinca ove godine na platformi Disney+. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.