Kritičari kažu da je uloga Ernesta Burkharta najbolja u karijeri Leonarda DiCaprija

Screenshot: YouTube

19. LISTOPADA u hrvatska kina stižu Ubojice cvjetnog mjeseca Martina Scorsesea. Kultni redatelj je okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro. Film je odmah nakon premijere u Cannesu proglašen remek-djelom, a temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granta.

Ova epska krimi-vestern saga prati seriju ubojstava unutar naroda Osage u Oklahomi 1920-ih godina. Na prijelazu 20. stoljeća Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta. Bogatstvo ovih američkih domorodaca odmah je privuklo bijele uljeze, koji su manipulirali, iznuđivali i ukrali što više novca su mogli prije nego što su pribjegli ubojstvu.

 

Leonardo DiCaprio utjelovio je Ernesta Burkharta, a kritičari koji su pogledali film vjeruju da je riječ o najboljoj izvedbi njegove karijere.

"Ovdje postoji ozbiljan potencijal za Oscara jer Leonardo DiCaprio donosi jednu od svojih najboljih izvedbi svih vremena, s vrhunskim Robertom De Nirom", rekao je Ben Rolph iz Discussing Filma.

David Ehrlich iz IndieWirea složio se i potvrdio: "Najbolja izvedba cijele karijere Leonarda DiCaprija."

Lily Gladstone također se proslavila portretiranjem Mollie Burkhart. Esther Zuckerman iz The Daily Beasta napisala je: "U fokusu su nastupi Leonarda DiCaprija i Roberta De Nira. Doista je riječ o njihovim najboljim ulogama, ali duša filma pripada Lily Gladstone."

Film trenutno ima ocjenu od 97 posto na Rotten Tomatoesu, čime se svrstao među najbolje filmove Scorseseove karijere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.