Kreator serije o Dahmeru o kritikama zbog LGBTQ oznake: Razumijem da ste uzrujani

Foto: EPA

KREATOR Netflixove serije o Jeffreyju Dahmeru Ryan Murphy odgovorio je na kritike oko dokumentarne serije. Naime, serija Dahmer: Monster - The Jeffrey Dahmer Story objavljena je u rujnu na Netflixu kao dio Ryanovog petogodišnjeg ugovora s tom streaming platformom vrijednog 300 milijuna dolara. Serija je postala njegov najveći hit. 

Serija snimljena po istinitom događaju istraživala je um i postupke osuđenog ubojice Dahmera (kojeg glumi Evan Peters), koji je brutalno ubio 17 dječaka i muškaraca u periodu od 1978. do 1991. godine. Međutim, serija je kritizirana nakon što ju je Netflix stavio pod LGBTQ oznaku, koja se inače koristila za promicanje pozitivnih priča iz te zajednice.

Serija smještena pod LGBTQ oznake

Murphy je u nedavnom razgovoru za Variety sugerirao da je jedan od razloga zbog kojeg je oznaka korištena njegova vlastita seksualnost. "Mislim da je dobila oznaku, prvo, zbog moje umiješanosti. Ja sam homoseksualac pa se većina mojih priča bavi nekom vrstom LGBTQ stvari i to radim sebično", rekao je.

 

"Moja misija je bila govoriti i o tim pričama i likovima te otkriti zakopanu povijest", rekao je te dodao da razumije zašto gledatelji imaju problem s tom oznakom, ali cilj mu je ispričati sve priče o LGBTQ zajednici, čak i one užasne.

"Serija govori o homofobiji. Imam izreku: 'Moj posao kao umjetnika je da prikažem točno što se dogodilo.' Ružno je. Nije lijepo. Želite li to pogledati? Ako želite, gledajte. Ako ne želite, odvratite pogled. Pokušavam reći da razumijem zašto ste uzrujani zbog oznake. Razumijem to, ali se također osobno ne slažem s time", rekao je.

"Zvali smo obitelji žrtava, nisu se javili..."

Mnoge obitelji žrtava također su kritizirale seriju, rekavši da ih nitko nije kontaktirao prije objavljivanja serije. Murphy kaže da je angažirao veliki istraživački tim koji je neumorno tri i pol godine radio na projektu. Tvrdi i da je njegovo osoblje zvalo oko 20 obitelji, ali da im se nikada nisu javili.

"Nikada me nije zanimao Jeffrey Dahmer, čudovište. Zanimalo me što ga je napravilo takvim. Mislim da činjenica da se svi likovi u ovome vide kao pravi ljudi čini neke ljude neugodnima. Razumijem to i trudim se nemati stav o tome. Uvijek smo pokušavali u centar svega staviti žrtve", rekao je kreator serije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.