Gledatelji pišu da je ova serija bolja od Netflixovog Witchera. Slažete li se?

Screenshot: YouTube/Netflix

GLEDATELJI Netflixa na društvenim mrežama hvale povijesnu seriju Posljednje kraljevstvo (The Last Kingdom), a mnogi pišu da je nadmašila Netflixovu hit seriju The Witcher.

Serija Posljednje kraljevstvo bazirana je na serijalu Saksonske priče, autora Stephena Burcharda, a prikazuju dansku invaziju Velike Britanije u devetom stoljeću. U središtu cijele priče je Uhtred, sin saksonskog plemića, kojeg su Danci oteli kada je bio dijete. U potrazi za identitetom, Uhtred mora odlučiti hoće li biti vjeran narodu u kojem je odrastao, ili zemlji u kojoj je rođen.

 

Posljednje kraljevstvo imalo je premijeru 2015. godine na programu BBC Two, a par godina kasnije serija je prebačena na Netflix. Peta, i ujedno posljednja sezona serije izašla je prošle godine, a cijelu priču zaokružio je ovogodišnji film Seven Kings Must Die.

Gledatelji su seriju obasuli pohvalama

Članovi Facebook grupe Netflix Bangers u nedavnoj su objavi napisali da je The Last Kingdom bolji od serije The Witcher, a mnogi su se složili da je u istom rangu kao hvaljena serija Vikinzi (Vikings).

"Zašto nitko ne priča o ovome? Ovo je puno bolje od serije The Witcher. The Witcher je popularniji jer ima razne prikaze čarobnjaštva. Slaže li se itko?", napisao je jedan korisnik.

"Ovo mi je jedna od najdražih serija", "Jedna od najboljih serija", "Odlična je, možda je bolja i od Vikinga", "Volim obje serije, ali Posljednje kraljevstvo mi je malo bolje", dodali su ostali korisnici. 

Slično mišljenje dijele i kritičari, koji su svakoj sezoni dali više od 80% na Rotten Tomatoesu.

"BBC-jeva povijesna miniserija u osam dijelova, Posljednje kraljevstvo, dokazuje da na televiziji ima dovoljno mjesta za više od jedne vikinške invazije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.