VIDEO Sjećate li se "sportske" Škode? Sad se vratila u opakom idanju

Screenshot: Youtube

ŠKODA 110R, u nas poznatija kao "sportska Škoda", je češki coupe koji se proizvodio tijekom 1970-ih. Jedan od zadnjih primjeraka je dobio poseban tretman.

Misha Charoduin ima opaki ulov. Naletio je na Škodu 110 i s njom odvozio krug na Nürburgringu. Mnogi će se složiti da je ova sportska Škoda sređena upravo u smjeru u kakvom ju je trebao ponuditi proizvođač još 1980-tih.

Za početak, tu je snažniji motor. Umjesto originala, 1.1 benzinca sa 60-ak konja, sada je ugrađen osjetno snažniji motor. Iza stražnje osovine svoje mjesto je dobio 2.0 benzinac sa 150 KS posuđen iz legendarne Alfe, modela 155. Dovoljan signal da ova Škoda može osjetno bolje od 18,5 sekundi do 100 km/h i maksimalnih 145 km/h.

Naravno, tu se nije stalo, pa su temeljito revidirane kočnice. Pravo iznenađenje je da je prednje posudila Lada, a stražnje su stigle od BMW-ove kockice, serije E30. Dodamo li svemu kako je Škoda bitno olakšana ugradnjom kompozitnih panela, na nešto više od 800 kg, jasno je da se radi o pravom bolidu. Realno, automobil je najsličniji originalu u kabini gdje je u većoj mjeri zadržan kokpit. Sudeći po ishodu i samoj čistoći tuninga, jasno je kako vlasnik u ove dvije godine rada nije štedio novac ni vrijeme.

Priču o ovom unikatu, ali i snimku vožnje na Nürburgringu gdje se ravnopravno nosi s brojnim sportskim automobilima, pogledajte u nastavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.