Županija u Hercegovini nakon više od tri mjeseca nema novih slučajeva zaraze

Foto: EPA

PRVI put nakon više od tri mjeseca županija sa sjedištem u Širokome Brijegu nije u ponedjeljak imala nijednog novozaraženog koronavirusom.

Kako je izvijestio Zavod za javno zdravstvo Županije zapadnohercegovačke (ŽZH), u posljednja 24 sata na području ove županije nije bilo pozitivnih na virus SARS-CoV-19. Ukupno su testirane 24 osobe. 

Istodobno se u istome razdoblju od koronavirusa oporavilo 48 osoba, od čega je iz Širokog Brijega 29, Gruda 7 i Posušja 12. U samoizolaciji se nalazi 939 osoba, dok je 58 osoba izašlo iz samoizolacije, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH. 

Trenutačno je u ovoj županiji na koronavirus pozitivno 416 ljudi, od čega je najviše njih iz Širokog Brijega i Ljubuškog. U tome gradu je Dom zdravlja počeo pružati usluge brzog antigenskog testiranja na koronavirus, za što vlada veliko zanimanje jer ta potvrda omogućava prijelaz u susjednu Republiku Hrvatsku i ostale zemlje članice Europske unije. 

Dvije hercegovačke županije, sa sjedištem u Mostaru i Širokom Brijegu, prije nekoliko tjedana bile su u vrhu europskih regija po incidenciji novozaraženih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.