Županija 31 mladoj obitelji u Dalmatinskoj zagori dala potporu za obnovu kuće

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

Nešto manje od pola milijuna eura Županija splitsko-dalmatinska dodijelila je danas 31 korisniku programa demografskih mjera poticaja mladim obiteljima iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća na području županije.

Župan Blaženko Boban izjavio je da mu je najdraže što je među 31 obitelji čak 124 djece te da su do sada podijelili 319 ugovora ukupne vrijednosti 3.8 milijuna eura kojima je zbrinuto 677 djece.

"Cilj je zaustaviti iseljavanje"

Objasnio je da su pri dodjeli sredstava bitna mjesta i njihova razvijenost, kao i broj djece u obitelji. Na današnjem potpisivanju ugovora bili su roditelji koji imaju četvero i više djece, a maksimalan iznos koji su mogli dobiti je 16.000 eura.

"Mladim obiteljima želimo poručiti da ovo nije sve što im nudimo jer na aplikaciji 'Pravo misto' imamo više od 104 javna poziva tijekom godine, među ostalima poticaje za solare za kuće, za OPG-ove, za malo i srednje poduzetništvo, programe 'Budi tu' i 'Moja prva torba' te besplatni željeznički prijevoz za studente. Mladi ljudi, javite se, cilj nam je da se ne iseljavate iz Dalmatinske zagore", poručio je Boban.

95% potpora otišlo u Cetinsku i Imotsku krajinu

Cetinska i Imotska krajina prednjače u prijavama na javne pozive, pa je 52 posto ugovora s područja Cetinske krajine, a 43 posto s teritorija Imotskog i okolice.

Josip Livajić iz Poljica kraj Imotskog kaže da program može puno pomoći mladim obiteljima, pogotovo danas, kada su teška vremena. "Nikome nije lako, svi se borimo na svoj način, ali ovo je hvalevrijedan projekt, zahvaljujem u ime 31 obitelji koja je danas dobila bespovratne potpore za obnovu ili gradnju kuća", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.