Zračne snage prekidaju potragu za ostacima Air Franceovog Airbusa i tijelima putnika

BRAZILSKE i francuske vlasti postupno povlače svoje jedinice angažirane u potrazi za tijelima stradalih putnika te ostacima Air Franceovog Airbusa A330 koji je prije tri tjedna pao u Atlantski ocean. Kako prenosi AFP, brazilske su vlasti još jučer povukle sa zadatka specijalizirani zrakoplov Embraer R-99 sa sofisticiranim radarom. U izvješću brazilskih zračnih snaga se navodi kako je "R99 bio ključan u prvim danima nakon pada, dok se tragalo za točnim mjestom nesreće i prvim ostacima, te je područje nadlijetao ukupno više od 100 sati i ispunio je svoju zadaću u operaciji".

Dosad je iz oceana izvučen dio krhotina zrakoplova, dio putničke prtljage te 50 tijela stradalih putnika. Potragu zasad nastavlja tek nekoliko manjih plovila brazilske i francuske ratne mornarice. Sumnja se kako će išta više biti pronađeno na površini oceana. Francuske podmornice i dalje pretražuju oceansko dno u potrazi za crnim kutijama. Vremena je sve manje jer će signal odašiljati još svega tjedan dana.

Podsjetimo, francuski Airbus A330 sa 228 putnika, koji je 31. svibnja u večernjim satima prema lokalnom vremenu poletio iz brazilskog Rio de Janeira prema pariškom aerodromu Charles de Gaulle, nije se ondje pojavio u ponedjeljak u 11.15 sati kad je trebao sletjeti. Let AF447 je četiri sata nakon polijetanja prijavio kontroli leta velike turbulencije, potom i probleme s električnim sustavom zrakoplova, nakon čega je došlo do prekida komunikacijskih veza.

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.