Zmago Jelinčič ministru poljoprivrede: "Jebat ćemo mu mater ako muzej ne bude izgrađen"

U MEDIJE je procurio nalog za premetačinu doma Zmage Jelinčiča u kojem se nalazi i transkript razgovora visokopozicioniranih dužnosnika Slovenije, koji su upleteni u istragu korupcije i gospodarskog kriminala, piše RTV Slovenije. Naime, iz dokumenata se može vidjeti razgovor između Zmage Jelinčiča, Srečka Prijatelja i ministra poljoprivrede Milana Pogačnika.

Iz transkripta se vidi da je Jelinčič upitao Prijatelja je li mu Pogačnik dao kuvertu namijenjenu njemu, na što je Prijatelj potvrdno odgovorio i poručio da će kao protuuslugu SNS poduprijeti zakon o besplatnom prijenosu poljoprivrednih zemljišta za potrebe općina.

Nakon toga slijedio je novi razgovor u kojem Prijatelj poručuje Jelinčiću da je SNS pomogao da dođe do izglasavanja spornog zakona i da kaže ministru da će mu "jebat mater ako muzej ne bude izgrađen". Odmah nakon toga je Prijatelj pozvao Pogačnika, prisjetio ga na uslugu i kazao mu da bi bilo vrijeme da poduzme nešto u vezi sa zrakoplovnim muzejom u Murskoj Soboti, na što mu je ministar odgovorio da "na tom pitanju radi".

Ministar poljoprivrede neopozivo odstupio

Iz razgovora članova SNS-a i ministra, ministar je trebao srediti prijenos zemljišta na općinu Murska Sobota da bi izgledalo kao da je u interesu javnosti.

Podsjetimo, u Sloveniji je u tijeku istraga slučajeva gospodarskog kriminala, korupcije i drugih težih kaznenih djela u kojima su među osumnjičenima kontroverzni Zmago Jelinčič, Srečko Prijatelj, obojica članovi SNS-a, zatim ministar poljoprivrede Milan Pogačnik, gradonačelnik Murske Sobote Anton Štihec i nekadašnji predsjednik uprave Luke Kopar Robert Časar. U pritvoru su zadržane četiri osobe, od kojih se jedna pozvala na zastupnički imunitet.

Ministar poljoprivrede Milan Pogačnik koji je osumnjičen za korupciju je odstupio s mjesta ministra. "Zbog svih pritisaka neopozivo odstupam. Iako su svi postupci u Murskoj Soboti bili u skladu sa zakonom. Optužbe su neistinite", kazao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.