Zlatna splitska mladež: Dobio godinu zatvora za iznudu od bivšeg dečka Fani Horvat

DUJE BRZOVIĆ osuđen je na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno na godinu dana zatvora zbog pokušaja iznude 50 tisuća eura od svog prijatelja Josipa Komara, vlasnika građevinske tvrtke Fonem i bivšeg dečka Kerumove cure Fani Horvat.

Bacio bombu, potpalio dva BMW-a, izrešetao Clio...

Brzović je s još jednom nepoznatom osobom bacio bombu pod Komarov terenac u Podstrani, a onda ga mjesec i pol kasnije zapalio. U prah se pretvorila i BMW "trica" Komarovog oca Ivana, dok je sestrin Renault Clio izrešetan.

S kim je radio, Brzović nije htio odati. Navodno zbog straha. Serija napada na Komareve pokretnine trajala je cijelo prošlo ljeto, Brzovića su otkrili početkom ove godine. Njegovi biološki tragovi nađeni su na kuverti koja je poslana Komaru. Brzović kaže da je nalijepio poštansku marku i poslao pismo, ali da nije znao što se nalazi unutra.

Njegova obitelj inače već duži niz godina trguje nekretninama i bavi se montažom rashladnih uređaja. Komar ima odmah ured do njih, a Duje i Josip, inače, su susjedi u Podstrani. Upravo taj detalj nastojala je iskoristiti obrana. Kako je mogao baciti bombu ispod svog prozora i potpaliti automobil, koji se nalazi svega koji metar od njegovog?

Iznuda osiguranju teroristički akt?

Sutkinja Marisa Matić osudila je Brzovića za pokušaj iznude, ali ne i za oštećenje tuđe stvari. Drži kako je to djelo konzumirano u sklopu iznude. Komaru je ispao problem i s naknadom štete na skupom terencu. Osiguranje ga je odbilo. Drže, naime, da se radi o terorističkom aktu.

Nakon objave, Brzović je pušten na slobodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.