Živi i zdravi, ali bez krova nad glavom: Vatra progutala dom 12-eročlane obitelji

OBITELJSKU kuću u Sesvetskoj Selnici, nedaleko od Zagreba, u kojoj je do jučer živjelo 12 članova obitelji Bičvić, vatra je u potpunosti progutala. Ostali su bez krova nad glavom, ali su sretni što su svi živi i zdravi. Požar u trokatnici je buknuo sinoć oko 20 sati, a pretpostavlja se kako ga je izazvala peć na loživo ulje.

> Planula obiteljska kuća u Sesvetskoj Selnici

"Bilo je kao na filmovima. Čula se glasna eksplozija i nad kućom se nadvio oblak dima. Buknula je vatra i svi smo potrčali prema kući. Djeca su od straha istrčala na balkon na prvom katu. Vatra ih je tamo zarobila. Djeca su nam, jedno po jedno, skakala u naručje. Svi su prošli bez ozljeda, Bogu hvala", ispričao je Jutarnjem listu prvi susjed obitelji Bičvić.

Susjedi su ispričali kako se obiteljska kuća grijala na loživo ulje te je najvjerojatnije eksplodirala peć na prvom katu, ali su spomenuli i kako je jedan od sinova obitelji Bičvić kaskader te mu je omiljena točka "Zid smrti" - prolaz motorom kroz vatrenu barijeru, pa je zbog toga u garaži imao cisternu i bačve s benzinom.

U kući su živjeli bračni par Bičvić te dvojica njihovih sinova sa obiteljima. Vatrogasci su plamen gasili satima, a požar je obuzdan tek oko ponoći. U gašenju je sudjelovalo čak sedam vatrogasnih kola.

I.M.
Foto: Rondald Goršić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.