Žinić o čovjeku koji ga je tražio u školi: Nije imao bombu nego čokoladno Kinder jaje

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

MLAĐA je muška osoba uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju strukovnu školu.

Oko 12.15 mlađa muška osoba pojavila se u prostorijama škole i rekla da posjeduje eksplozivnu napravu, rekli su iz PU sisačko-moslavačke za N1. Škola je evakuirana, a muškarac se zatvorio u školi.

Policija je opkolila školu, a na lice mjesta došao je i ministar branitelja Tomo Medved. Na mjesto događaja upućen je i pregovarač iz antiterorističke postrojbe ATJ Lučko.

Mladić se predao policiji.

“Čestitke policiji na brzom i promptnom reagiranju kako su riješili i onu krizu u Zagrebu i ovu ovdje”, rekao je ministar Medved.

Žinić: Sreća da je bilo kinder jaje, ali ono čokoladno

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kazao je za N1 da u tom trenutku nije bio u školi.

“Nisam bio ovdje, ali sva sreća da se ništa nije dogodilo i da je bila lažna bomba, da je bilo Kinder jaje, ali ono čokoladno, a ne bomba. U trenutku kad se sve to događalo, bio sam na sastanku sa zamjenikom župana splitsko-dalmatinskim Lukom Brčićem koji je došao ovdje kako bismo izgradili novu osnovnu školu u Gorama. Žao mi je da su djelatnici koji su radili ponovno doživjeli šok, a jedan šok su doživjeli 29. prosinca kada je našu zgradu potres teško oštetio”, rekao je Žinić.

Dodao je da je muškarac u ruci imao nešto nalik privjesku od ključa pa je u prvom trenu to izgledalo kao izvučeni osigurač od bombe.

“Ruku je cijelo vrijeme držao u džepu i niste mogli biti sigurni je li ta bomba aktivirana i ako bi on izvadio bombu, ona bi eksplodirala. Sva sreća da je to bilo čokoladno Kinder jaje i nitko nije stradao. Policija je morala provesti sve postupke, ali sva sreća da je to završilo na ovakav način”, poručio je Žinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.