Žgomba: Očekujemo 60 posto turističkog prometa iz 2019., ali sve se može promijeniti

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

U SKLOPU polugodišnje skupštine Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) poručeno je da je ispred nas dobra turistička sezona, koju ne smijemo upropastiti neodgovornim ponašanjem.

Predstavnici agencija velike nade polažu u dobro funkcioniranje sustava covid-certifikata, koji je od početka mjeseca zaživio u dobrom dijelu Europe, a domaći se turoperatori nadaju prometu na razini 60 posto iz rekordne, 2019. godine.

Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK i član Izvršnog odbora ECTAA-e, istaknuo je da su na sastanku predstavili hrvatsku ponudu i na emitivna tržišta poslali poruku koju su željeli - da je Hrvatska sigurna i spremna za inozemne goste.

"Promovirali smo otvorenost Hrvatske vezane za granice i sigurnosne protokole, a kolege su vrlo zadovoljne viđenim. Sve ovo što se događa zadnjih godinu dana, živa je materija, sad su došle covid-potvrde i mi tražimo način da pomognemo vladama da to što bolje funkcionira.

Očekujemo da će se booking, koji je izostao u predsezoni, preliti u posezonu i generalno očekujemo jednu dobru turističku godinu. Jadran ima najveći booking, no oporavlja se i Zagreb, a u manjoj mjeri i kontinent. Ako nam situacija to dozvoli, očekujemo dobru turističku godinu, na razini 60 posto i više prometa u usporedbi s 2019." izjavio je Žgomba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.