Zelić pokušao objasniti zašto je iz GONG-a prešao u SDP, nije baš prošlo najbolje

Foto: Hina, Index

NOVI izvršni tajnik SDP-a Dragan Zelić pokušao je objasniti zašto je iz GONG-a otišao u SDP.

>> SDP novog tajnika, bivšeg šefa GONG-a, uhljebio u saboru

Gostujući na N1 televiziji odgovorio je na pitanje u kojem je trenutku donio tu odluku.

"U Gongu sam angažiran već 17 godina i došlo je vrijeme da moj put krene u drugom pravcu. Važno je napomenuti da sam GONG-a napustio sredinom veljače, nisam preko noći otišao u SDP. Moja stajališta su socijaldemokratska. Imam pravo promijeniti posao i ustavno pravo da se politički angažiram kroz političku stranku", odgovorio je Zelić.

Novinarka ga je pitala je li to bio jedini način.

"Ulazim u stranku koja nije na vlasti i koja može stajati mnogo bolje što se tiče rejtinga. Moji motivi i ambicije su iskreni", rekao je Zelić i dodao da njegov prelazak u SDP neće narušiti kredibilitet GONG-a za koji tvrdi da nije ni na strani SDP-a, niti HDZ-a.

"Nije tajna da se GONG proziva da je blizak SDP-u. Dok sam bio u GONG-u stalno sam morao odgovarati na takve kritike. Odgovorno tvrdim da ozbiljno i odgovorno rade svoj posao. Istim aršinom mjere sve vlade. Uloga GONG-a je da bude watch dog organizacija koja kritizira svaku vlast i nudi preporuke i rješenje. Za vrijeme Milanovićeve vlade sam lovio Milanovića da se sastane s nama oko izborne reforme, tražili smo ostavku Jakovine. Postoji niz činjenica iz kojih se vidi da GONG nije na strani ni SDP-a niti HDZ-a", kazao je Zelić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.