Zbog prijetnji Al Qaide zatvoreno američko veleposlanstvo u Jemenu

ZBOG prijetnji Al Qaide američko veleposlanstvo u Jemenu u nedjelju je zatvorilo svoja vrata.

U priopćenju piše da "Američko veleposlanstvo u Sanaai zatvorilo vrata danas, 3. siječnja 2010., zbog prijetnji Al Qaide na Arapskom poluotoku protiv američkih interesa u Jemenu.

Veleposlanstvo je u četvrtak upozorilo američke državljane u Jemenu na "opasnost od terorističkog djelovanja i nasilja protiv američkih interesa i građana u svijetu", a pojačanim mjerama sigurnosti i borbi protiv terorizma u Jemenu i Somaliji SAD-u će se pridružiti i Velika Britanija.

Povod intenziviranju akcija je neuspio samoubilački atentat

Povod intenziviranju antiterorističkih akcija SAD-a i Velike Britanije u tim zemljama je neuspio samoubilački atentat na Božić na letu 253 iz Amsterdama u Detroit.

Podsjećamo, 23-godišnji nigerijski državljanin Umar Faruk Abdulmutalab je pokušao raznijeti taj avion, a navodno ga je obučila i opremila eksplozivom jemenska Al-Qaida.

Američki predsjednik Barack Obama u subotu je prvi put nakon napada javno optužio tamošnji ogranak Al Qaide za pokušaj napada na Božić, a ranije je izrazio nezadovoljstvo sigurnosnim propustima koji su mladom Nigerijcu dopustili da se ukrca na avion, iako je bio na listi potencijalnih terorista.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.