Zbog Miladina Kovačevića policija pretresa vladu Srbije, a njega "jure" djevojke

TKO JE odao državnu tajnu da je vlada Srbije platila obranu nasilniku Miladinu Kovačeviću milijun dolara i da se ta odluka drži u tajnosti? Trenutno je to pitanje koje muči srpsku vladu i Republičko javno tužiteljstvo koje je naredilo saslušanje svih koji su bili u kontaktu sa povjerljivim informacijama, uključujući i ministre. Ministar obrane preporučuje da sve njegove kolege treba podvrgnuti detektoru laži.

"Svi na poligraf pa da vidimo tko odaje državne tajne, a ove godine ih se dosta pojavilo u javnosti", jer ,"konačno je došlo vrijeme da se u Srbiji zavede red i da oni koji odaju državne tajne dođu pod udar zakona" kaže ministar Dragan Šutanovac za list Alo. Možda je bolje pitanje tko je uopće taj Miladin Kovačević da kriminalistička policija maltretira redakciju lista koji je objavio da se u vrijeme recesije nekom nasilniku plaća milijun dolara za obranu i da mu pomažu srpski veleposlanici i cijela vlada?

Šutanovac kaže da nije prisustvovao sjednici vlade na kojoj je donesena sporna odluka i zato misli da neće biti osumnjičen, ali će se odazvati na obavijesni razgovor.

"Baš sam razmišljala što će ispitivati ministre. Ne vjerujem da netko nema odgovornost da stvari koje su državna tajna ne zadrži za sebe. Spadam u onu grupu ljudi koja čak i privatne stvari, a kamoli državne, zadržavam za sebe", nevina je i ministrica za Nacionalni investicijski plan Verica Kalanović. Nitko od ministara nema ništa protiv da ih policija pretrese po pitanju odavanja tajne.

Ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić kaže da ovaj problem nije bio tema jučerašnje sjednice vlade, koja će čekati da državni organi završe posao pa će onda dati svoj sud o tome.

"Uvijek je bio privilegiran.  Izvodio je striptiz na satu srpskog, a profesorica mu je dodala šipku"

Dok traje hajka po cijeloj Srbiji zbog njega, mladi košarkaš medije izbjegava u rodnoj Kuli, gdje živi sa svojim roditeljima uglednim liječnicima Brankom i Petrom Kovačevićem. Kažu da ide po kafićima, tu i tamo popije koje pivo, iako je prije tučnjave pio samo sokove i čajeve, za cijelu je rodbinu žrtva, a za djevojke je pravi mamac.

"On važi za velikog zavodnika i u zadnje vrijeme su mu samo djevojke na pameti. Nikada ne priča o problemima koji su ga zadesili", kaže njegov prijatelj iz Kule za "Alo".

Mještani Kule izbjegavaju govoriti o političkim kontaktima porodice Kovačević, ali se šuška o njihovoj bliskosti s pokojnim, četiri puta neuspješnim atentatorom na Josipa Broza Tita uhićenim u "Sablji" pod sumnjom da je sudjelovao u atentatu na Zorana Đinića, Nikolom Kavajom i bivšim predsjednikom općine Tihomirom Đuričićem.

"Uvijek je bio privilegiran. U petom razredu je promijenio osnovnu školu zbog sukoba s nastavnikom. Imao je neki filozofski pristup svemu i rijetko tko se s njim družio. I tad je sebi štošta dopuštao, izvodio je striptiz na satu srpskog, a profesorica mu je dodala šipku", prisjeća se Kovačevićev prijatelj Aleksandar.

A.B.
Foto: Alo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.