Zbog Čilića digli vladin avion, Jandroković ukrcao i sina

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIK Sabora Gordan Jandroković, ministri financija i unutarnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović, te državna tajnica za sport Janica Kostelić u nedjelju su uživali u finalnom meču teniskog turnira u Wimbledonu između Rogera Federera i Marina Čilića. U posljednji trenutak su odlučili otići u London, a ulaznice im je osigurao organizator, All England Club. Jako hrvatsko dužnosničko izaslanstvo u London je otputovalo vladinim službenim avionom, a to im je odobrio premijer Andrej Plenković.

>> Marić i Božinović gledali poraz Čilića iz prvog reda, pitali smo ih odakle im karte

“Karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu. Naime, državna izaslanstva – predstavnici zemlje iz koje je finalist dobivaju mjesta utvrđena protokolom od organizatora, bez ikakve naknade”, kažu iz ureda predsjednika Sabora.

Jandrokovićev sin nije izazvao dodatne troškove

Da ne bi putovao samo u društvu kolega dužnosnika, predsjednik Sabora Jandroković u avion je ukrcao i sina, a isto tako ga je i uveo na finale Wimbledona.

“Uobičajena je praksa da najviši državni dužnosnici, pa tako i predsjednik Hrvatskog sabora, mogu povesti nekoga od članova uže obitelji na protokolarna i službena putovanja, ako to ne izaziva troškove za državni proračun”, poručili su iz ureda predsjednika Sabora.

Izaslanstvo se u Londonu nije zadržavalo nakon meča. Čilić je, kao što svi znamo, izgubio pa nije bilo prilike za slavlje tako da nisu, kako tvrde, napravili nikakav dodatni trošak.

Nisu se zadržavali u Londonu

“Osim troškova prijevoza službenim zrakoplovom koji je odobrila i za koji je nadležna Vlada RH, za ovaj službeni put nije bilo nikakvih drugih troškova iz državnog proračuna”, tvrde u Saboru. Štoviše, Jandrokovićeva savjetnica za medije, Jasna Vaniček Fila, poručila je da predsjednik Sabora nije ni tražio isplatu dnevnica za putovanje u London. Međutim, nešto dodatnih troškova ipak je bilo jer su u London morali otputovati i policajci iz službenog osiguranja predsjednika Sabora i ministra unutarnjih poslova, te djelatnik protokola. Slanje vladinog aviona u London, "prema službenom izračunu Direkcije iznosilo oko je 29 tisuća kuna", javili su nam-

Sa švicarske strane meču je prisustvovala švicarska predsjednica Doris Leuthard. Švicarsku je, dakle, predstavljala samo predsjednica, nasuprot četveročlanom hrvatskom izaslanstvu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.