Zastupnici dobivaju novac da prijeđu Bandiću? Beljak i Brumnić dali iskaz Uskoku

Screenshot: N1, Borna Filić/Pixsell

ŠEF HSS-A Krešo Beljak jutros je dao iskaz u Uskoku na zagrebačkim Oranicama, a nakon njega stigao je i SDP-ovac Zvane Brumnić kojemu je navodno ponuđeno 3 milijuna kuna da prijeđe Milanu Bandiću.

Beljak je iskaz dao vezano uz prelazak Milan Madjera u Klub Milana Bandića, a nakon toga je dao vrlo kratku izjavu.

"Želim zahvaliti državnim institucijama na brzoj reakciji. Kako su stvari krenule, ja sam uvjeren da će biti rezultata", rekao je Beljak reporteru N1 Televizije. O čemu je govorio pred Uskokom nije otkrio zbog tajnosti postupka.

Nedugo nakon Beljaka, pred novinarima se u Gajevoj pojavio i Zvane Brumnić, SDP-ov gradski zastupnik kojemu je navodno ponuđeno 3 milijuna kuna za prelazak Bandiću. On je samo prošao pored novinara. U Uskoku se zadržao oko sat vremena, a ni nakon davanja iskaza nije ništa rekao novinarima.

Uskok potvrdio da provodi izvide

"Nakon objave informacije da su SDP-ovcu Zvani Brumniću navodno nuđena tri milijuna kuna za prelazak u stranku Milana Bandića, obavještavamo vas da USKOK u predmetnom slučaju provodi izvide o kojima, s obzirom na to da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne možemo davati informacije", kazao je jutros glasnogovornik Uskoka.

Podsjetimo, SDP je dosad napustilo nekoliko zastupnika i pridružilo se Milanu Bandiću, a Bandićeva stranka u ovom sazivu sabora od jednog saborskog zastupnika došla je do njih čak 13, čime je postala itekako relevantna politička snaga u državi.

Bandić još uvijek nije komentirao ovu informaciju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.