Zašto je vlasnik agencije koja predviđa pobjedu HDZ-a stajao iza Karamarka kod predaje listi

Foto: FaH

KOALICIJA desnih stranaka predvođenih Tomislavom Karamarkom predala je izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), a među predsjednicima stranaka i stranačkim čelnicima bio je i Robert Bosak, vlasnik agencije 2X1 komunikacije.

Kandidat sam na izborima

Naime, "2X1 komunikacije" bavi se anketama za predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore, a prema posljednjim rezultatima istraživanja Bosakove agencije, HDZ bi s desnim strankama trebao pobijediti s premoćnih 14 mandata razlike  ispred SDP-a i njihovih satelita. No, kako se Bosak uopće našao u DIP-u i to u prvom redu iza Tomislava Karamarka? 

"Objašnjenje je vrlo, vrlo jednostavno. Kandidirao sam se na listi nacionalnih manjina kao predstavnik njemačke manjine, s podrškom romske zajednice. Točnije 29 romskih udruga", pojasnio je Bosak dodajući kako se fotografirao i s Radimirom Čačićem, bio je na predavanju lista HDSSB-a, a tu su fotografije i s Milanom Bandićem. Bosak tvrdi da nije član ni jedne stranke, no kao neovisnom kandidatu na "manjinskoj listi" potreban mu je svaki glas.

"Ušao sam u izbornu utrku i potrebna mi je podrška stranaka. Spreman sam razgovarati sa svima", kaže Bosak naglasivši kako će se sada, s početkom kampanje povući iz predviđanja izbornih rezultata.

Htio sam da se radi po pravilima

Prema onoj posljednjoj koju je radila njegova agencija HDZ s desnim strankama trebao bi imati 64 mandata, SDP i njihovi sateliti 50 mandata, po 3 mandata idu HDSSB-u, IDS i Uspješnoj Hrvatskoj. Dva mandata imao bi MOST, a jednog Živi zid.

"Ušao sam u ovaj posao anketa samo da bih natjerao sve ostale da rade po pravilima odnosno da se usvoje pravilni parametri", kaže Bosak koji je često u svojim nastupima kritizirao konkurenciju i to Promociju Puls i Ipsos Puls kao - neprofesionalne.

"Usporedite predviđanja koje smo do sada radili s izbornim rezultatima, pa sami recite", kaže Bosak na kraju.    

Bosak je krajem prošle godine u razgovoru za Index kazao: "Napišite. Simpatizer sam HDZ-a, katolik sam, nacionalna manjina, volim Dinamo, ali sam dao najbolje ankete u Hrvatskoj".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.