Zasad ništa od rušenja popularnog splitskog kafića, bageri se nisu pojavili

Foto: Index

SPLITSKI bar Cox nastavlja s radom. Unatoč najavi građevinskih inspektora da će u ponedjeljak u 9 sati početi s razmontiravanjem objekta, ništa se nije dogodilo.

Dragan Ercegović, vlasnik Zlatne vale, tvrtke koja stoji iza Coxa, kazao nam je prošlog tjedna kako imaju rješenje Upravnog suda o odgodi rušenja. Pokazao ga je i građevinskim inspektorima. Tada su mu rekli da ih to neće omesti u planovima. No do ponedjeljka se ipak nešto dogodilo. Bageri se na Trsteniku nisu pojavili, a Coxu nije isključena voda, a ni struja. Lokal uredno radi. Ercegović se nada da će tako biti i dalje. Nada se tome i njegov partner, bivši predsjednik splitske Hvidre Mario Tomasović. 

Ne ruše kafić da ne nastupi nepopravljiva šteta

Cox je sagrađen 2015. godine na mjestu starog objekta Stella Mare. Svojedobno je partnerstvo u klubu propitivala i splitska policija, i to nakon Kerumove optužbe da je njegove vijećnike Baldasar kupio kafićima pa su zato digli ruku za proračun unatoč njegovoj naredbi da se tako ne postupi. 

Mario Sičić, bivši šef NO Hvidre, bio je na razgovoru u policiji, a Indexu je kazao da je pomagao samo savjetima.

Ercegović nam je potvrdio da mu je Grad Split izdao koncesijsko odobrenje za tri modula od po 12 kvadrata, a da objekt ima 200 kvadrata. Odobrenje za 2017. godinu nije dobio, a građevinska inspekcija izdala je rješenje o uklanjanju pred kraj prošle godine. Upravni sud izdao je, pak, rješenje o odgodi rušenja uvaživši argumente Zlatne vale da bi u suprotnom nastala nepopravljiva šteta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.