Zaručnik Gabby Petito nestao je prije tjedan dana, policija ga još uvijek nije našla

Foto: EPA

SLUČAJ nestale Amerikanke, 22-godišnje Gabby Petito, već danima zaokuplja svjetsku javnost.

Podsjetimo, Gabby je nestala usred dugog putovanja na kojem je bila sa svojim dečkom, 23-godišnjim Brianom Laundriejem. 

On se u međuvremenu sam vratio kući na Floridu i nestao. Policija je u međuvremenu našla tijelo za koje sumnjaju da bi mogla biti nestala Petito. Tijelo je pronađeno u Nacionalnom parku Grand Teton u Wyomingu.

Evo što se do sada zna o cijelom slučaju.

Gabby je krajem lipnja krenula na putovanje iz svog rodnog grada na Long Islandu u New Yorku sa svojim dečkom Brianom. Bili su zaručeni. Svoje putovanje bilježili su objavama na društvenim mrežama.

 

Kod kuće je bio dva tjedna

Putovanje je prvo trebalo trajati četiri mjeseca, no Brian se početkom mjeseca sam vratio kući na Floridu. Obitelj Petito prijavila je nestanak Gabby deset dana kasnije.

Što se tiče Laundrieja, njegova obitelj rekla je policiji prošloga petka kako ga nisu vidjeli od utorka. Također su rekli kako je kuću napustio s ruksakom i rekao da ide u rezervat Carlton Reserve na Floridi. 

Policija u North Portu na Floridi objavila je kako su vlasti pretraživale rezervat pomoću dronova i pasa. 

Pronalazak su otežavali lišće i nedostatak sunčeve svjetlosti koja utječe na vidljivost. 

Također, kada pojedinci bježe od policije, potraga postaje mnogo teža. Osoba koja bježi vjerojatno nosi odjeću koja joj pomaže da se uklopi u okolinu, a kako se ne bi vidio iz helikoptera ili bespilotne letjelice, pojedinac također može hodati potokom i tako izbjeći ostavljanje tragova. 

Prije nego što je Laundrie nestao, kod kuće je bio oko dva tjedna. 

Izvršen pretres

Policija kaže da su promijenili svoj fokus i više ga ne traže u rezervatu. 

"U ovom trenutku vjerujemo da smo iscrpili sve mogućnosti potrage", rekli su iz policije. 

Laundrie nije surađivao s policijom u vezi s potragom za nesretnom Gabby Petito, a budući da nije optužen za kazneno djelo niti je osumnjičen, policija ne može učiniti ništa drugo nego podnijeti nalog za pretres. 

FBI je jučer izvršio pretres u kući Laundriejevih roditelja, gdje je živio s Petito. 

FBI je uklonio Christophera i Robertu Laundrie iz kuće, izvršio nalog za pretres, a zatim ih vratio na ispitivanje, rekla je Taylor. Pretres kuće završio je jučer navečer po lokalnom vremenu, objavio je FBI.

Policija je prošli tjedan posjetila kuću, ali obitelj je odbila razgovarati i umjesto toga je vlastima dala podatke svog odvjetnika.

Policijske ovlasti su u ovom trenutku ograničene jer nema osumnjičenika. 

"Laundrie nije osumnjičen. Mislim da je vjerojatno jedan od posljednjih ljudi koji su vidjeli Gabby Petito živu, pa je iz tog razloga vrlo važan svjedok", rekao je Andrew McCabe, viši policijski analitičar CNN-a te bivši zamjenik ravnatelja FBI-ja.

Situacija još uvijek pod velikim upitnikom

Podsjetimo, još uvijek je nejasno što se dogodilo kad je nestala Gabby, a kasnije i Brian, no neki su se detalji pojavili u proteklim tjednima. 12. kolovoza policija u gradu Moabu na jugu Ute pozvana je zbog mogućeg incidenta u vezi s nasiljem jednog para.

Na snimkama s policijskih kamera prikazano je kako Gabby plače i žali se policajcima na svoje mentalno zdravlje.

Rekla je i kako se par češće svađao. U policijskom izvješću o incidentu navodi se kako je Brian tvrdio da ga je Gabby udarila nakon svađe. Policajci su im preporučili da provedu noć odvojeno, ali nisu podnijeli nikakve optužbe. Još se ne zna što se dalje dogodilo.

Obitelj Gabby Petito rekla je kako su posljednji kontakt s njom imali posljednjeg tjedna u kolovozu i policija smatra da je tada bila u Nacionalnom parku Grand Teton u Wyomingu. Tamo je jučer FBI pronašao tijelo za koje vjeruju da je njezino.

Potrebna je potpuna forenzička analiza kako bi se potvrdilo da tijelo pronađeno u Wyomingu pripada Gabby. Obdukcijom koja je zakazana za danas utvrdit će se uzrok smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.