KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Zaraza ušla u dva doma kod Splita, desetak hospitaliziranih. Djelatnica: E pa šta

MINISTAR Vili Beroš potvrdio je danas da su u Splitu dva doma za starije detektirana kao izvor zaraze. Potvrdio je i kako je dio korisnika smješten u KBC-u Split. Rekao je da se postupa u tom slučaju, ali nije želio reći o kojim se domovima radi.

Dalmacija danas doznaje da je desetak štićenika dva privatna doma za starije i nemoćne na širem splitskom području prebačeno tijekom srijede ujutro u splitsku bolnicu zbog pozitivnog nalaza na covid-19. Radi se o domovima s područja Kaštela i Podstrane.

Prema informacijama Dalmacije danas, alternativni smještaj za oboljele starije osobe zatražen je ranije, no odluka o pravoj evakuaciji je donesena u srijedu, kada su štićenici (osam s jedne te dvoje s druge lokacije) i prebačeni u KBC Split vozilima Hitne pomoći.

U privatnom domu u Podstrani u koji je ušla korona novinari su zatekli djelatnicu pod punom epidemiološkom zaštitom: s maskom, vizirom, rukavicama, u skafanderu. 

Djelatnica doma: E pa šta sad

Na upit je li istina da su štićenici u domu pozitivni na koronavirus, samo je odgovorila: “E pa šta sad?” te se vratila unutra uz opasku da ima posla jer čeka dolazak Hitne. U domovima se, neslužbeno doznajemo, provode epidemiološki izvidi, kao i dezinfekcija prostora.

Nakon dojave o pojavi korone u domu za starije i nemoćne u Kaštelima, novinari su zatekli vozila Hitne pomoći koja su došla prevesti štićenike u bolnicu.

U prvom vozilu prevezene su četiri štićenice, nakon čega je stiglo novo vozilo te je nastavljen postupak evakuacije.

Novinari Dalmacije danas nazvali su Upravu doma koja je prvo kazala da mora provjeriti o čemu se točno radi. Nakon nekoliko upućenih poziva domu na kontakt broj doma javio se muškarac koji je odgovorio da je u poslu i da se sad ne može time baviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.