Zadarska županija danas ima najveći broj novozaraženih, ali to nema veze s košarkom

Foto: Dino Stanin/ Pixsell

ZADARSKA županija danas ima najveći broj novih slučajeva u Hrvatskoj, ali oni nisu povezani s košarkaškom utakmicom i slavljem koje je uslijedilo nakon nje, a koja je odigrana 5. lipnja, odnosno prije 13 dana.

Prema podacima zadarskog stožera, 23 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a, kako su izvijestili, jedan slučaj povezan je s košarkaškom utakmicom.

"Većina novozaraženih bila je u kontaktu s prethodno zaraženima na obiteljskim slavljima, dok je jedna osoba kao mogući izvor navela proslavu na zadarskom Narodnom trgu nakon košarkaške utakmice", stoji u priopćenju.

Potvrdio je to danas i ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novine, preciziravši da nije došlo do rasplamsavanja epidemije.

Podsjetimo, nakon što je Zadar pobijedio Split i osvojio titulu, tisuće navijača ušlo je u košarkašku dvoranu Višnjik unatoč zabrani Nacionalnog stožera, koji nije dopustio organizatoru da pusti publiku na tribine u majstorici finala prvenstva Hrvatske. 

Beroš je tada rekao da se tu radi o pljusci nastojanjima da se smanji broj zaraženih. U organizaciji KK Zadar zatim je održana i akcija masovnog cijepljenja, a dio navijača, ali i predsjednika kluba Željka Žilavca, cijepio je Vili Beroš.

O stanju u Zadru

Četrnaest novozaraženih izolaciju provodi na području Zadra, po dvoje u Polači i Sukošanu te po jedna osoba u Benkovcu, Obrovcu, Poličniku, Tkonu i Vrsima, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Na svim covid-odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 15 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

U posljednja 24 sata testirano je 228 uzoraka, a od bolesti se oporavilo 13 osoba.

Pod aktivnim su nadzorom 572 stanovnika, a policija nije evidentirala kršenja samoizolacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.