Zadarska policija moli pomoć građana kako bi našla dijelove ukradene relikvije

Foto: PU zadarska

NAKON što je otkrila lopova koji je krajem listopada provalio u crkvu na području Poluotoka u Zadru i ukrao pozlaćene dijelove relikvije (škrinje), čiji je najveći dio pronađen zakopan u parku, policija je pozvala Zadrane joj pomognu u pronalasku preostalog predmeta koji još nije otkriven.

Iz zadarske Policijske uprave su podsjetili na kriminalističko istraživanje koje je početkom prosinca rezultiralo uhićenjem 35-godišnjaka, osumnjičenog za tešku krađu na štetu Zadarske nadbiskupije.

Lopov dio pozlaćenog stupića rastalio i prodao zlatarnici

Tijekom istrage pronađeni su ukradeni dijelovi sa škrinje sv. Šime (fragmenti dva pozlaćena tordirana stupića s bazama i glavicama u obliku anđela), koje je osumnjičeni zakopao na dvije lokacije na skrovitom dijelu parka na području Zadra.

Jedan manji dio pozlaćenog stupića osumnjičeni je prethodno rastalio i prodao u jednoj zadarskoj zlatarnici, no i taj rastaljeni dio policija je izuzela.

No dio jednog stupića s bazom za sada nije pronađen, pa iz policije mole građane da im se jave - imaju li korisna saznanja, prepoznaju ili su pronašli takav predmet (cjelovit ili u dijelovima) - na telefon 192, u najbližu policijsku postaju ili na e-mail zadarska@policija.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.