Začuđeni Joca Amsterdam: Zvali ga da svjedoči da je Stjepan Mesić povezan s albanskom mafijom

JUTROS je počelo suđenje politologu Darku Petričiću zbog izjava na HTV-u i Radiju 101 da je albanska mafija financirala izborne kampanje bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Mesić ga tuži za klevetu, a najzanimljiviji dio prvog ročišta bio je Petričićev poziv zloglasnom Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam da se pojavi u svojstvu svjedoka. Valjda kao osoba koja bi potvrdila da je Mesić "šurovao" s mafijašima i da su plaćali njegove kampanje.

Joca je ispitan u Beogradu i sudac je danas pročitao njegov iskaz, u kojem je rekao da ne poznaje ni Mesića ni Petričića, niti mu je jasno zašto je pozvan kao svjedok.

Na bivšeg predsjednika se zato obrušio poduzetnik Antun Kačinari koji je jutros također svjedočio, rekavši da je za Mesićevu prvu kampanju 2000. novac prikupljao Krist Gjergjaj, po Kačinariju osoba koja stoji iza pljački zlatarnica i niza drugih kaznenih djela.

Svjedok Kačinari kazao je da je Mesić bio blizak sa sumnjivim zagrebačkim poduzetnicima albanske nacionalnosti, koji su, navodno, bili povezani s Hrvojem Petračem.

Kazao je i da u Mesićevoj kampanji u početku nije bilo ni za kavu, a onda je odjednom bilo jako puno novca. Iduće ročište je 25. listopada, kad bi se na sudu trebao pojaviti i bivši predsjednik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.