Vukovarska beba Maša ima tešku bolest bubrega, pomozite joj da skupi novac za liječenje

Foto: Facebook

VUKOVARSKI gradonačelnik Ivan Penava preko svog Facebook profila uputio apel za pomoć pri liječenju 13-mjesečne Maše.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Hrabra Maša

"Hrabra Vukovarka Maša ima samo 13 mjeseci i iza sebe preboljenih pet sepsi, nekoliko upala pluća, moždani udar, a prije dva mjeseca izvađen joj je lijevi bubreg. Sve su to posljedice rijetke i teške bolesti bubrega od koje boluje, a za koju nema lijeka. Jedino rješenje je transplatacija bubrega koja ju očekuje čim dosegne dovoljnu kilažu za operaciju. Nažalost, ovaj se zahvat ne provodi u Hrvatskoj nego će Maša na operaciju morati u inozemstvo što će ovoj mladoj obitelji predstavljati veliki financijski problem. Obitelj se zbog Mašinog liječenja već morala preseliti u Zagreb gdje je otac tek nedavno uspio naći posao. Mašina majka je na bolovanju, no nije uspjela ostvariti status njegovateljice jer je dijete hospitalizirano.

Kada se Mašin otac zaposlio u zagrebačkom kafiću Egoist bar Zagreb, vlasnici su pokrenuli dobrotvorni projekt putem kojega prikupljaju sredstva za Mašino liječenje i pomoć obitelji.

Više o projektu pročitajte na linku:

https://www.facebook.com/egoist.zagreb/…


Od kad je rođena, Maša nije vidjela svoj dom u Vukovaru. Njezin je dom bolnica Rebro, no Maša je veliki borac i njena je želja za životom iznimno velika.

Maša ima hrabro, borbeno srce!

Imaš li ga ti za Mašu?", napisao je Penava.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.