Vukelić posjetio ozlijeđenog vojnika: Satnik Pavković situaciju podnosi vojnički

MINISTAR obrane Branko Vukelić danas je posjetio satnika Marka Pavkovića koji je u teškoj prometnoj nesreći koja se u Zagrebu dogodila u noći s utorka na srijedu ostao bez obje potkoljenice.

> Preživio Afganistan pa u Zagrebu ostao bez nogu zbog pijane vozačice

"Potpuno je svjestan i zna što mu se dogodilo. Situaciju podnosi vojnički, a najvažnije je da je izvan životne opasnosti", kazao je Vukelić nakon izlaska s Odjela za kirurgiju KBC-a Zagreb te dodao da je Pavkovića uvjerio kako je vojska njegova velika obitelj koja će se za njega skrbiti.

Ministar je potvrdio i da se ta nesreća tretira kao ozljeda na radu, jer se Pavković vraćao kući iz vojarne. Na Pavkovića je u utorak zbog velike brzine i pod utjecajem alkohola naletjela Bernardina Petrović, a to se dogodilo samo nekoliko sati od njegova dolaska iz misije u Afganistanu. Nesretnog vojnika je žena pokosila kada je izašao van da bi zamijenio puknutu gumu.

Još najmanje dva i pol mjeseca oporavka

Pavković će još 15 dana biti na postoperativnoj njezi u bolnici, a nakon toga ga čeka još najmanje mjesec dana rehabilitacije. Vozačici je vozačka dozvola oduzeta na 20 mjeseci te je dobila i 60 dana zatvora uvjetno. Zaradila je i kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.