MASAKRI U SRBIJI

Vučić: Mali ubojica je bio pratitelj jednog koji je pokazao kako ubija

Foto: Screenshot RTS

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras u Dnevniku Radiotelevizije Srbije govori o dva masakra u Srbiji.

Najavio je "još veoma oštrih mjera" kako bi se spriječila mogućnost novih napada te je mnogo govorio o detaljima masakra, što je i ranije rado činio, pa je tao odavao i osobne podatke o obitelji 13-godišnjeg dječaka ubojice poput visine njihove plaće te rekao da je 21-godišnji ubojica iz okolice Mladenovca štovatelj Hitlera zbog majice, koja je zapravo majica maturanata i nema veze s nacizmom, no zato je govorio o društvenim mrežama, realityjima i nasilju. U tom kontekstu se dotaknuo i dvojice ubojica. 

Svađao se s voditeljicom. "Survivor je jednako odvratan kao Zadruga"

"Kad govorimo o realityjima, nema problema. Nadležni organi će odlučiti. Ali onda ne možete imati izuzetke. Ne možete reći da jedna televizija ima reality, a druga nema. Mislite li vi stvarno da ono u skupštini kada ste pokazivali nasilje, da ste mogli vidjeti u bilo kojem realityju? Onoliko ružnih riječi, psovki, onoliko nasilja. U kojem ste realityju to vidjeli?" rekao je Vučić.

Na opasku voditeljice da je u realityju (Zadruga) bio bivši osuđenik (Kristijan Golubović) koji je bio idol ubojici iz Mladenovca, Vučić je rekao:

"Da si ne lažemo, ja mislim da je taj reality grozan, sve najgore mislim o njemu. Kao što mislim da je grozan i odvratan reality na Novoj S Survivor. A ne gledate? Dobar izbor. Samo ne možete reći jedan da, drugi ne. S druge strane, pričate o tome, hoćete da ukinemo Munje, hoćete da ukinemo Klan, Kalkanske vrhove, Rambo, Scarface? I da ih nikada ne pogledamo. Gdje je granica? Samo mi to recite."

Zapitao se jesu li samo sad kriminalci uzor ili je tako posljednjih 30 godina. 

"Mali ubojica je bio pratitelj jednog koji je pokazao kako ubija"

"Ako vi stvarno mislite da je to veći problem... Vidim što radite i večeras. Znam ja što je. Ljudi pokleknu u hajkačkoj atmosferi i prihvate argumente koji čak nisu ni ozbiljni. Ali nemam problem. Evo, razgovarat ćemo kao društvo, rješavat ćemo, nije problem", rekao je. 

"Moje pitanje za vas, jeste li vidjeli koliko na društvenim mrežama imate sadržaja, onih koji su najpopularniji, s milijunima pregleda i u našoj zemlji, koji govore kako hejteri trebaju biti ubijeni? Ja ću to sutra pokazati naciji. Recimo, ubojica je bio baš pratilac tog jednog. Hoćete da uhapsimo tog čovjeka odmah i osudimo na 15 godina jer ovaj čovjek pokazuje kako ubija, a ovaj drugi (Golubović) je pričao gluposti neke o svojim starim danima i ne znam čemu sve? A ovaj mali ga je pratio baš na društvenim mrežama, imamo dokaze za to. Niste to još vidjeli? Obavještavam vas. Vidjet ćete to sutra navečer", rekao je Vučić.

"Da ukinemo društvene mreže, da ukinemo sve, gdje je granica? 

Brinite, građani Srbije, kako ćemo to s društvenim mrežama riješiti jer ovo što ću vam sutra pokazati niste vidjeli", kazao je predsjednik Vučić. Dodao je da nije samo pitanje TikToka, koji je u nekim zemljama u svijetu zabranjen, već i drugih društvenih mreža, te upitao kakva je razlika između YouTubea i TikToka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.