Vučić je Pupovcu pred cijelom dvoranom postavio jedno škakljivo pitanje: "Zašto, Milorade, nisi glasao protiv?"

Foto: Hina

DVODNEVNI buran posjet Aleksandra Vučića Hrvatskoj je gotov. Vučić odlazi, ali ovaj njegov dolazak i u danima pred nama će nesumnjivo biti jedna od glavnih tema kojima će se zabavljati domaća javnost.

>> Srbi u Lisinskom oduševljeno pljeskali Kolindi i Vučiću: "Živeo srpski narod"

Posjet srpskog predsjednika analizirat će se iz ovog i onog kuta, brojit će se i nagađati tko je ovim posjetom dobio, a tko izgubio.

A jedna od priča koje će proizaći iz ovog posjeta zasigurno je odnos između Vučića i lidera hrvatskih Srba Milorada Pupovca.

Vučić je u više svojih govora ovih dana spomenuo Pupovca, a teško se oteti dojmu kako je to činio s pozicije moćnije i važnije osobe. Prozvao ga je u Vrginmostu jutros, ali i pred punom dvoranom Lisinski danas poslijepodne.

"Mislio sam da to kao drug i prijatelj imam pravo da mu kažem i da ga kritiziram, ne jedanput. Mislite li da smo mi bili u Srbiji oduševljeni Zakonom o braniteljima? Pa nismo odgovorili sličnim zakonima i pozivali na odgovornost za 1941. Što, Milorade, nisi glasao protiv? Došlo mi je 15 puta da ga pitam, ali nisam ga pitao ni jednom, jer znam da je njemu puno teže nego meni", pitao je Vučić Pupovca.

Onda je nastavio s pričom o do sada široj javnosti nepoznatom napadu na Pupovca.

>>Vučić ispričao kako su Pupovca napali: "Pljunuli su ga i zalijepili mu BBB na leđa"

"Znam da je meni lako iz Beograda da mu solim pamet. Jednom mi je on ispričao što mu se dogodilo, i možda nije primijetio kako je to na mene utjecalo, ali zato mu nikad nisam uputio ni jedan politički poziv. Vidio sam tada jednu tvrdu suzu, muški puštenu. 'Nalijepili su mi na leđa jednu od Bad Blue Boys' ili kakvih već oznaka, rekao mi je", ispričao je Vučić i dodao kako su Pupovca tom prilikom pljunuli.

Želite li odmah na mobitel primiti obavijest o svakoj novoj vijesti vezanoj uz Vučićev posjet, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Vučićev posjet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.