Vučić izvrijeđao Istarsku malvaziju, gradonačelnik Pule mu citira Balaševića

Foto: FaceTV/FaH

SRPSKI predsjednik jučer je u intervjuu za televiziju Face ničim izazvan izvrijeđao Istarsku malvaziju.

> Vučić: Istarska Malvazija je najodvratnije vino, ne znam tko to može piti

POGLEDAJTE CIJELI INTERVJU

 

"Vino (Malvazija) je odvratno i nitko ga ne može piti", rekao je Vučić za sarajevsku komercijalnu televiziju Face u intervjuu snimljenom ranije ovaj tjedan, kada je osobno u BiH donio donaciju od 10 tisuća doza cjepiva protiv covida-19.

Svoje uvrede na račun čuvenog istarskog vina Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu emitiranom u petak u kojemu je bio suočen s puno ozbiljnijim pitanjima, od kojih je jedno bilo je li on pucao na Sarajevo.

> Vučić: Nisam snajperom pucao na Sarajevo, radio sam svoj posao

Na izjavu o Malvaziji mu je na Facebooku odgovorio Boris Miletić, gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a.

Miletić je uz fotografiju čaše Malvazije napisao: "Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja. Gospodine Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši dragi prijatelji i gosti čije je srce u Istri ne misle tako ...da citiram našeg neprežaljenog panonskog mornara, Čija je Istra, njegov je svet! Živjeli!"

Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja 🍷 Gospodine Aleksandar Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši...

Posted by Boris Miletić on Friday, March 5, 2021

U priopćenju pozvao Vučića u Istru da nešto nauči

Nešto kasnije Miletić se javio priopćenjem.

"Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dijele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju", naveo je predsjednik IDS-a Boris Miletić u priopćenju za javnost,

Vučiću je pak skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u cijelom svijetu te da istarska vina redovito dobivaju zlatne medalje na svjetskim natjecanjima.

"Samo prošle godine istarska vina dobila su Platinastu medalju na najvećem svjetskom natjecanju vina Decanter. Istarska malvazija po svojoj kvaliteti spada u sam vrh svjetskih vina a osim po vinu, Istra je svjetski poznata po maslinovom ulju zbog kojeg je šest godina zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu", poručio je Miletić.

Srbiji je poželio "svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti", dodavši da je Istra uvijek spremna pomoći i podijeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

"U Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji. Preporučio bih gospodinu Vučiću da nas posjeti i nešto nauči. Nazdravljam čašom malvazije različitosti i slobodi mišljenja, a Aleksandru Vučiću šaljemo pozdrave iz krasne zemlje vrhunskog vina uz riječi velikog prijatelja Istre, našeg neprežaljenog panonskog mornara - 'Čija je Istra, njegov je svet!' Živjeli!", zaključio je Boris Miletić i u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.