Vučetić o biskupu Jezerincu: Zašto je udar na Crkvu ako se govori o pedofiliji?

Foto: Pixsell/Patrik Macek/Facebook

SABORSKI zastupnik Marko Vučetić osvrnuo se na Facebooku na biskupa Juraja Jezerinca, koji je komentirao skandale s pedofilijom u Crkvi. 

"Danas je žestok udar samo na Crkvu, Katoličku crkvu, samo na Crkvu, na druge ne. A zanimljivo, spominju se uglavnom slučajevi, da ne govorim o čemu je riječ, što se događalo prije 50, 60, 70 godina. Sad ti to dokaži. Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako niste znali, najskuplji parfemi", rekao je u svojoj propovijedi.

>> Tko je Juraj Jezerinac, biskup koji tvrdi da se od pobačenih fetusa rade parfemi

Zašto je udar na Crkvu ako se govori o pedofiliji?

Vučetić je objavio Facebook status u kojemu se pita zbog čega je govor o pedofiliji udar na Crkvu.

Prenosimo ga:

"Zašto biskup Jezerinac smatra da je udar na Crkvu kada se govori o pedofiliji, a to je, podsjećam, govor žrtve? Nije li upravo takav stav doveo do zaštite, zaštite šutnjom, pedofilije? Udar pedofilije je udar na žrtvu, a trebao bi biti i udar na Crkvu. Crkva koja šuti, biskupi koji bilo kojim načinom opravdavaju pedofiliju, udaraju na žrtvu. Udar na pedofiliju je nužan, a on se sada događa, do sada je bio nesmetani udar pedofilije", napisao je Vučetić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.