Vozači autobusa najavili obustavu prijevoza: "Situacija je neizdrživa"

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

IZ UDRUGE sindikata vozača i prometnih radnika HR te Sindikata prometa i veza HR izvijestili su kako su primorani obustaviti javno-linijski prijevoz diljem zemlje.

U svojem priopćenju ističu kako su poslali dopis predsjedniku vlade 24. srpnja te kako su u međuvremeni sindikati zaposlenih u njihovim tvrtkama najavili štrajk upozorenja 23. 8. 2019. te obustavu prijevoza početkom školske godine.

Kažu kako je situacija neizdrživa, traže hitan sastanak u vladi

“Situacija u javnom linijskom prijevozu je neizdrživa, a mi smo pritisnuti teškom situacijom na terenu. Rješenje je da se hitno sklope ugovori o javnim uslugama s prijevoznicima, te da se time osiguraju radna mjesta i zadržavanje radnika, jer uskoro ćemo u suprotnome ostati bez radnika, linija, a na kraju i prijevoznika.

Jedan od preduvjeta, a koji je već trebao biti ispunjen, je da se donese Pravilnik o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, za koji je e-savjetovanje završilo 10.6.2019., a koji još nije objavljen”, poručuju u priopćenju.

Dodaju kako mole za hitan sastanak da vlada odredi na koji način će oni u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu dobiti ugovore o javnim uslugama do zakonom predviđenog roka od 30. 11. 2019.

Usput dodaju i kako je svaka odgoda neprihvatljiva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.