Vozač ZET-a busom pijan izazvao prometnu i pobjegao. "Natjerali smo ga da se vrati"

Foto: Čitatelj portala Kronike Velike Gorice

Jučer je oko podneva došlo do prometne nesreće u Ulici Matice hrvatske u Velikoj Gorici, kada se vozač ZET-ovog  autobusa zabio u automobil koji je stajao na pločniku uz dvorište. Prilikom udarca autobusa u automobil je desna zadnja guma izletjela iz ležišta.

Međutim, situacija je tek nakon prometne nesreće eskalirala, piše portal Kronike Velike Gorice. Sugrađanka koja živi u blizini je čula prometnu nesreću i šokirala se kada je shvatila da je vozač ZET-ovog autobusa odlučio otići s mjesta nesreće.

“Čula sam jak udarac, pogledala kroz prozor i vidjela auto u ogradi i nigdje nikoga. Prvo sam mislila da je susjeda udarila u ogradu. Ljudi koji su vidjeli što se dogodilo su rekli da ju je udario ZET autobus i pobjegao. Sjela sam u svoj auto i otišla na autobusni kolodvor“, rekla je Velikogoričanka za Kronike Velike Gorice. 

Dodaje i kako ga je našla da stoji na svojoj stanici i već ima nove putnike u busu. 

“Njegove kolege i ja smo ga 'natjerali' da se vrati i napravio je to. Gospođa koju je udario je stala da si otvori ulazna vrata u dvorište kako bi ušla unutra. Eto nije imala sreće, nije prošla minuta i bus ju je pomeo. Policija je napravila izvid i vozač je bio pod utjecajem alkohola", ispričala je žena. 

Vozač je bio poprilično pijan, dobit će otkaz

Kako su za Kronike Velike Gorice potvrdili iz ZET-a, vozač je bio pod utjecajem alkohola te je zbog toga suspendiran i dobit će izvanredni otkaz. 

Policija u svom izvješću objašnjava kako se radi o 43-godišnjaku koji je upravljao autobusom u 11:50 pod utjecajem alkohola od 1,46 g/kg.

“Kretao se Ulicom Matice hrvatske u Velikoj Gorici u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 29, tijekom zaobilaženja osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka koji se nalazio zaustavljen dijelom na kolniku i dijelom na nogostupu, nije držao vozilo na potrebnoj udaljenosti te je naletio na osobni automobil koji je zaobilazio te je osobni automobil nakon naleta udario u ogradu”, objavila je policija u svom izvješću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.