RATNI ZAPOVJEDNIK UBIJENOG SPECIJALCA "Tin je bio krasan momak, ne mogu vjerovati"

Foto: Šibenik In/Facebook

ČASNIK hrvatske vojske u mirovini, Radoslav Juričev Sudac, bio je jedan od prvih vojnih zapovjednika u Domovinskom ratu Marinu Šunjergi iz Čiste Velike, kojeg je ubio sin Tin. Juričev je dobro poznavao obitelj Šunjerga i smatra da su i otac i sin bili krasni ljudi, javlja Šibenik IN.

Došao iz Njemačke

"Marina Šunjergu prvi put sam upoznao 1993. godine, kad je kao mladi momak došao na položaj u Pavasoviće u zaleđu Skradina, u sklopu oklopne bojne 113. brigade. Bio je odličan momak, došao je iz Njemačke braniti Hrvatsku i za njega ništa nije značila prva linija bojišnice, sve je zapovjedi izvršavao hrabro i bez ikakvog prigovora iako je bio jako mlad", rekao je Juričev Sudac.

Šunjerga je prošao obuku u Pazinu, ali ga je Juričev postavio na dodatnu obuku na tenk T-34.

Častan, sposoban i odan vojnik

"U samo deset sati on je već sve znao o tom tenku. Nakon što sam ja otišao na južno bojište, Šunjerga je prešao u specijalnu policiju, baš zato što je bio častan, sposoban i odan vojnik. Zvali su me jučer i danas iz svih dijelova Dalmacije, nitko ne može vjerovati da se dogodila ta tragedija. Malog Tina sam isto dobro poznavao jer sam kod Šunjergi često dolazio, bili smo obiteljski prijatelji, a često me je zvao i Tinov dida na neke proslave. Tin je isto bio krasan momak i ne mogu vjerovati da je napravio to što je napravio. To moraju biti neke specijalne okolnosti", kaže Šunjergin ratni zapovjednik.

Dodaje kako je ovo gubitak za cijelu Hrvatsku jer je izgubila jednu krasnu obitelj, javlja Šibenik IN.

"Mali je u zatvoru i tamo će i biti dugo te ne mogu nego reći da je i on izgubljen za Hrvatsku. Marina ćemo na sprovodu ispratiti uz sve vojne počasti, ipak je on bio pripadnik oklopne bojne legendarne 113. brigade", kaže Radoslav Juričev Sudac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.