Vojislav Koštunica: Hrvatska ni nakon 15 godina nije priznala strašan zločin

PREDSJEDNIK srpske Demokratske stranke Vojislav Koštunica nastavio je "šamaranje" izjavama s obje strane granice uoči sutrašnjeg obilježavanja akcije Oluja te je kazao kako Hrvatska niti nakon 15 godina nije priznala "taj strašan zločin".

"15 godina nisu izbrisale strašan zločin etničkog čišćenja nad Srbima Krajišnicima, već je u pamćenje srpskog naroda zauvijek utisnuto da su nevini Srbi smišljeno i namjerno ubijani i surovo prognani sa svoji vjekovnih ognjišta", napisao je predsjednik DS u svom priopćenju.

Hrvatski predsjednik i premijer ne smiju se ponositi ubijanjem prognanika

Dodao je kako je ubijanje nedužnih i progon nemoćnih "najgori poraz za one koji su počinili taj zločin". U svom pretjerivanju je zaključio kako se u Europi od Drugog svjetskog rata nije vidjela veća izbjeglička kolona od one koja je od Knina 1995. godine krenula prema Beogradu, piše Blic.

U povodu sutrašnje obljetnice se javio i Srpski pokret obnove koji smatra kako se ni predsjednik, a ni premijer Hrvatske ne smiju ponositi bombardiranjem i ubijanjem "golorukih prognanika" što se dogodilo tijekom akcije Oluja.

"Srpski pokret obnove smatra da moraju biti kažnjeni svi oni koji su odgovorni za egzodus nekoliko stotina tisuća Srba i nekoliko tisuća nestalih i ubijenih u zločinačkoj akciji Oluja", napisao je u izjavi direktor SPO-a Aleksandar Jugović te dodao kako su Srbi u Krajini bili žrtve "Tuđmanove zločinačke akcije i sumanute politike Slobodana Miloševića".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.