Vlasnik pumpe na kojoj je mladić koji se ubio tražio posao: Duboko žalim zbog svega

Screenshot: Twitter

MLADEN DULIĆ, 22-godišnji mladić iz Laktaša u BiH, ubio se nakon što je na TikToku i YouTubeu objavljen video "Molba za rad na benzinskoj pumpi" u kojem on traži posao.

>> Mladić iz BiH je tražio posao na pumpi, ubio se zbog snimke na kojoj ga ismijavaju

U videu su prikazani mladić i radnik benzinske koji ismijava 22-godišnjaka dok on popunjava prijavu za posao. Radnik benzinske je mladiću postavljao pitanja kojima ga je htio ismijati. 

"Moraš upisati koji si spol. Da li si muški ili ženski... Moraš napisati gdje si radio.... Moraš napisati i da li si spavao na noćnom poslu. Ozbiljno moraš napisati jesi li spavao po noćnoj... Radio si noćnu?" ispituje na snimci mladića radnik na pumpi.

Mladićevi poznanici i prijatelji su za medije u BiH rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje. Radio Sarajevo piše da su ljudi prepoznali o kojoj je benzinskoj crpki riječ, kao i osobu koja je vodila intervju s mladićem.

Vlasnik pumpe: Žao mi je zbog gubitka mladog života

Vlasnik pumpe Živojin Gligić rekao je da je upoznat sa svim događajima i da duboko žali zbog gubitka mladog života. Kako je naveo, razgovarao je i s radnikom sa snimke, ali mu "nije jasno zašto se sve ovako dogodilo".

Kolege radnika koji je razgovarao s mladićem kažu da ne vjeruju da je on postavio video, već da je to napravio netko drugi, piše Radio Sarajevo. Ovaj medij navodi da radnik sa snimke trenutno ne radi na pumpi.

Policija: O svemu je obaviješten dežurni tužitelj

Iz PU Banja Luka potvrdili su kako je Policijskoj postaji Laktaši prijavljeno samoubojstvo i da su policajci poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

"O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka", rekla je glasnogovornica PU Banja Luka Milana Stojanović, piše Kiseljak.info.

U ovom trenutku nije poznato tko je snimio i objavio snimku mladićeve prijave za posao, a tužiteljstvo će odrediti daljnji tijek istrage, piše Klix.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.