Vlada taji tko je bio na sastanku: Evidencija ulazaka i izlazaka iz zgrade je tajni podatak

VLADA Republike Hrvatske odbila je zahtjev Nacionalovog novinara Plamenka Cvitića da mu se omogući uvid u evidencija ulazaka i izlazaka iz zgrade Vlade za 4. kolovoza 2007. godine.

Naime, taj dan održao se sastanak za kojega se ne zna još točno tko mu je sve prisustvovao, no neslužbeno se može doznati kako je sastanak vodio tadašnji premijer, te da je na sastanku Mladen Barišić uz blagoslov Sanadera preporučio direktorima javnih poduzeća da zaposle Fimi mediju. Podatak o tom sastanku s javnosti je podijelio Damir Mihanović, član uprave Croatia osiguranja.

"Vlada Republike Hrvatske navedenu evidenciju dostavlja, odnosno daje na uvid samo nadležnim državnim tijelima kojima je to nužno za obavljanje poslova iz njihova djelokruga", stoji u rješenju koje je potpisala Jadranka Kosor.

Kosor zatekla prazne sefove nakon odlaska Sanadera?

Nacional piše i kako je Jadranka Kosor po dolasku na mjesto šefice Vlade i HDZ-a sve sefove kojima se koristio Sanader zatekla prazne čime je demantirana informacija iz austrijskih medija koji su tvrdili kako je Kosor austrijskim istražiteljima dala Sanaderove dokumente koji su otkrivali njegovu ulogu u cijeloj priči oko Hypo banke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.