VIDEO Vjerski vođa u Indiji osuđen za silovanje, u divljanju njegovih sljedbenika umrlo 14 ljudi

 
NAJMANJE 14 ljudi je poginulo i 80 je ozlijeđeno u nasilnom prosvjedu sljedbenika popularnog indijskog vjerskog vođe nakon što je osuđen zbog silovanja.
 
Bijesni prosvjednici izašli su u petak na ulice grada Panchukle nakon što je guru Ram Rahim Singh (50) osuđen zbog silovanja svojih dviju sljedbenica u 2002. godini. Prosvjednici su uništavali i palili automobile novinara te zapalili najmanje dvije željezničke stanice.
 
 
Nasilje se proširilo u Delhi
 
Singhova sekta zove se Dera Sacha Sauda, a guru tvrdi da ima oko 60 milijuna sljedbenika diljem svijeta. Tisuće pripadnika vojnih i policijskih snaga izašle su na ulice te pokušavaju rastjerati bijesnu gomilu suzavcem i vodenim topovima.
 
Nasilje se proširilo i u Delhiju, gdje su zapaljena dva željeznička vagona. Vojska je nakon osude odvela Singha u pritvor, a kazna će mu biti izrečena u ponedjeljak.
 
Optužen za ubojstva, silovanja, prisiljavanje na kastraciju
 
Singh je preuzeo vodstvo sekte kada je imao 23 godine, a opisuje ju kao "neprofitnu organizaciju za socijalnu skrb i duhovnost". Nastupao je na rock koncertima, glumio u filmovima i pokrenuo vlastitu liniju prehrambenih proizvoda.
 
U prošlosti je optuživan za izrugivanje hinduizmu, ubojstva i silovanja, što je porekao. Također je optužen da je prisiljavao sljedbenike na kastraciju "kako bi se približili bogu". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.