VIDEO Zbog polarne hladnoće u SAD-u smrzavaju se morski psi i iguane

Screenshot: YouTube
 
ZBOG polarne hladnoće u SAD-u smrznute iguane padaju s drveća u Floridi, javlja CBS News.
 
Zbog temperatura koje su u Floridi pale ispod 10 Celzijevih stupnjeva, s drveća padaju pothlađene iguane. CBS je objavio snimke životinja koje padaju u dvorišta stanovnika te izgledaju kao da su mrtve, ali zapravo su samo ukočene od hladnoće.
 
 
Stručnjaci za zaštitu životinja upozorili su stanovnike da ne diraju smrznute iguane jer će se nakon nekog vremena zagrijati i ponovo pokrenuti.
 
Al Jazeera je objavila snimku posljedica ekstremne hladnoće na obali SAD-a, gdje je more izbacilo nekoliko nasmrt smrznutih morskih pasa. Tako su na sjeveroistočnoj obali SAD-a u Cape Codu pronađeni smrznuti leševi nekoliko morskih pasa u danima oko Nove godine.
 
 
Organizacija za zaštitu morskih pasa Atlantic White Shark Conservancy (AWSC) objavila je da je pronašla leševe triju morskih pasa. Stručnjaci su izjavili da su u pokušaju da dođu do toplijih područja na jugu zapeli u ledenim vodama, gdje su umrli od šoka.
 
Znanstvenici su također upozorili na važnost spašavanja morskih pasa zbog održavanja biološke ravnoteže u oceanima.

*Ispričavamo se zbog pogreške koja se dogodila zbog brzine i zbog čega je prvotno u članku navedeno kako su se temperature spustile ispod 40 stupnjeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.