VIDEO Zapalili krijes za Novu godinu u Nizozemskoj i stvorili vatrena tornada

Screenshot: YouTube/YtNature

VATROGASCI u Nizozemskoj proveli su proslavu Nove godine gaseći više vatrenih tornada koja su nastali zbog previsoke tradicionalne krijesi u ljetovalištu u Scheveningenu i jakog vjetra, piše Euronews.

Stanovnici svake godine grade lomaču od drvenih paleta kao dio tradicije u kojoj se gradska četvrt Haga Scheveningen natječe sa susjednom četvrti Duindorpom.

No ove godine stvari su izmakle kontroli te su se plamenovi, koje je raznio vjetar, pretvorili u vatrene pijavice. Požar i tornadi razasuli su kišu pepela nad gradom i zapalili krovove obližnjih zgrada i kuća te nekoliko automobila. Nitko nije ozlijeđen.

Sumnjaju da će nastaviti s tom tradicijom

Gradonačelnica Haga Pauline Krikke izjavila je kako će vlasti istražiti što je pošlo po zlu s ovogodišnjim krijesom i je li prikladno nastaviti s tom tradicijom. Naime, Krikke smatra da je do ove situacije došlo zato što se organizatori događaja nisu pridržavali propisa pa su izgradili krijes koji je viši od 35 metara, piše 9news.

"Moramo vidjeti je li sigurno paliti tradicionalni krijes u budućnosti", rekla je gradonačelnica Krikke.

Vatrogasci su ugasili požar oko 5 sati ujutro. 

U videozapisu objavljenom na internetu, vide se visoki plamenovi koji haraju noćnim nebom i koji su u kombinaciji s jakim vjetrovima stvorili najmanje četiri vatrene pijavice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.