VIDEO Vlada poziva na štednju. Pogledajte kako su se vozili kod Pelješkog mosta

Foto: Index

MINISTRI i ostali visoki dužnosnici na otvorenje Pelješkog mosta dovezli su se u najmanje 23 službena automobila, koliko smo ih uspjeli prebrojiti na snimci povorke vozila. U pratnji su bili i policijski auti. 

Na Pelješac došli svatko u svom autu, sa svojim vozačima

Ispred uglednog restorana u Malom Stonu, koji su vladajući zakupili kako bi otišli na ručak, svaki je ministar izlazio iz svog vozila, a logično je da je svakim autom upravljao i vozač tog dužnosnika. Ostala sjedala u automobilima bila su prazna. Ove snimke nastale su u ponedjeljak, tri dana prije nego što je vlada pozvala građane da počnu štedjeti. 

Podsjetimo, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović pozvao je stanovnike da isključe uređaje koji im ne trebaju. 

"Građani mogu koristiti kućanske uređaje u vrijeme niže tarife. Isključite uređaje kad vam ne trebaju", rekao je HDZ-ovac i pozvao na korištenje LED svjetiljki te na podešavanje temperature klimauređaja.

Vlada je jučer građane pozvala da štede

Filipović je kazao da se, ako se temperatura smanji za jedan stupanj, godišnje može uštedjeti pet posto energije za grijanje. 

 

"Treba težiti tome da maksimalna temperatura grijanja bude 21 stupanj. Za hlađenje se inače preporučuje da temperatura u prostoriji bude najviše sedam stupnjeva niža od vanjske. U skladu s tim, preporučuje se da temperatura hlađenja ne treba biti niža od 25 stupnjeva", dodao je ministar. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.