VIDEO Ugašen požar u školi u Zagrebu: Na terenu 22 vozila, ozlijeđen vatrogasac

Foto: Facebook, Patrik Macek/PIXSELL

U ZAGREBU je tijekom noći izbio požar, zapalila se škola u Gornjoj Dubravi.

Riječ je o Osnovnoj školi Mate Lovraka. Vatra je planula tijekom noći, a vatrogasci su još na terenu, kratko su nam kazali.

Požar je, kako kažu svjedoci koji žive u blizini, izbio oko 4:30. Vatra je zahvatila cijeli gornji kat škole, a na teren je izašlo preko trideset vatrogasaca u nekoliko vozila.

Kako se čini prema najnovijim fotografijama s mjesta događaja, vatrogasci su požar stavili pod kontrolu. Cijelo područje je ograđeno.

Požar ugašen

Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je kako je požar ugašen, a u tijeku je dogašavanje.

"Jutros u 4:28 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ "Mate Lovraka". Požar je ugašen i u tijeku je dogašavanje. U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu se nalaze djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. 

Uzrok požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskog očevida", stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Jedan vatrogasac ozlijeđen

Vatrogasci su nam opisali uzrok požara.

"Prva dojavi radi se o požaru smeća iza objekata. Kad smo došli, utvrdili smo da se radi o požaru u objektu OŠ Mate Lovraka na 1. katu, u prostoriji 15 m2, koji je ugašen, ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukontsrukciju krovišta cca 1000 m2, što se mora otvarati i istovremeno gasiti, tako da ima još dima. Na terenu su 22 vozila (ima ih puno jer se zbog koronavirusa ne stišćemo po vozilima). Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen (uganuće zgloba)", stoji u odgovoru JVP-a Zagreb na Indexov upit.

Požaru u objektu OŠ "Mate Lovraka" je ugašen (fotografije su od prije) ali se uvukao u (metalnu) međukonstrukciju...

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebNedjelja, 1. studenoga 2020.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.