Video - U eksploziji iranskog zrakoplova 168 poginulih: Prisilno slijetali zbog tehničkih problema

Prisilno slijetanje zbog tehničkih problema

Službeno je objavljeno da je pilot zrakoplova zbog tehničkih problema pokušao izvesti prisilno slijetanje na polje, ali je i to pošlo po zlu te se prilikom dodira s tlom zrakoplov zapalio i raspao u komadiće.

Tupoljev sigurniji od prosječnog zrakoplova, ali sudjelovao je u 63 nesreće

Pad Tupoljeva TU-154 treća je velika avionska nesreća ove godine nakon pada Air Franceovog Airbusa u kojem je poginulo 228 putnika i članova posade te pada aviona iste marke kompanije Yemenia Air u kojem su poginule 153 osobe, a 14-godišnja djevojčica je čudom preživjela. Tupoljev je ruski zrakoplov konstruiran šezdesetih godina prošlog stoljeća, a po performansama ga je najlakše usporediti sa Boeingom 727.

U Rusiji je Tupoljev i dalje standardni putnički zrakoplov te će to i ostati do 2016. godine s obzirom da "rok trajanja" ovih aviona iznosi 45.000 sati letenja. Tupoljevi su posebno opremljeni za let u polarnim uvjetima, a koriste se na letovima srednjeg dometa. Nosivost tereta na daljinu do 4.000 kilometara mu je između 16 i 18 tona.

Avioni tipa Tupoljev TU-154 sudjelovali su u 63 zrakoplovne nesreće, od čega 36 s ljudskim žrtvama. U šest slučajeva su bili krivi teroristi ili vojne akcije, a zadnja se velika nesreća dogodila 1. rujna 2006. godine kada se u Iranu zapalio zrakoplov i poginulo je 29 od 147 putnika. No, Tupoljev se i dalje smatra vrlo sigurnim zrakoplovom, a sigurnosni pokazatelji iz 1998. godine otkrivaju da je tada imao 1,7 puta manje nesreća od svjetskog prosjeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.